senat_EUEls candidats al Senat per EU a les diferents circumscripcions insulars han afirmat avui que el Senat, amb la seva actual configuració i funcions, és una institució perfectament prescindible que és necessari reformar radicalment o, si no , s’ha de suprimir.

Acompanyats pels ex-senadors d’Esquerra Unida per Catalunya i Balears, Joan Josep Nuet i  Manuel Cámara, els candidats d’EU al Senat – Conxa Calafat i Albert Aguilera per Mallorca, Miquel Alejandro Vericad per Eivissa i Formentera, i Antoni Carrillos per Menorca) han fet públic que ratificat el programa d’IU considera que una segona càmara legislativa només té sentit en el marc d’un Estat Federal on el Senat jugui el paper de representació de la pluralitat nacional i territorial de l’Estat.

Fora d’aquest marc, el Senat es limta a ser una càmera de segona lectura sense poder decisori real i  que costa aprop d’un centenar de milions d’euros anuals.

No sembla que ni PSOE ni PP estiguin per la tasca da de reformar la Constitució per tal de democratitzar la presa de decisions i de racionalitzar les relacions interterritorials en el marc d’un Estat Federal. Tot el contrari, el que el PP anuncia és un procés de recentralització de l’Estat. “En aquest escenari, el millor que es pot fer amb el Senat és procedir a la seva abolició” ha afirmat l’ex-Senador Manuel Cámara.
Share This