Candidats_EUIB_20NCayo Lara, Joan Josep Nuet (EUiA) i Marga Sanz (EUPV) acompanyaren a Alejandro Aparicio i la resta de candidats i candidates d’EU a un mítin dinàmic, ple d’entusiasme, de coratge i de propostes.

Les bones perspectives electorals d’EU, l’èxit polític que ha suposat la coalició  amb ICV, la Chunta Aragonesista i d’altres formacions verdes de l’Estat i la possibilitat (i la necessitat) de fer front a les polítiques neolliberals auspiciades per PP i PSOE foren una constat de moltes de les intervencions.

EU presenta de cap de llista una persona jove i en atur, Alejandro Aparicio, que, en un discurs vibrant apel·là al coratge i els valors de l’esquerra per fer front al càstig que ha suposat la reforma del mercat laboral i els retalls en les polítiques socials realitzades per PP i PSOE allà on governen.

Cayo Lara, per la seva banda, posà de relleu que la reducció dràstica de la despesa pública està provocant un cercle viciós infernal fonamentat en l’alentiment de  l’economia, increment de l’atur, davallada del consum  i, a la fi, davallada dels ingressos fiscals i, per tant, més dèficit.

El candidat a president del Govern remarcà que lluitant contra el frau fiscal i fent una reforma fiscal progressiva podrien treure’s els recursos necessaris per combatre el dèficit, incentivar l’economia i la creació de llocs de feina i el manteniment de les polítiques socials.

Cayo Lara va posar de relleu la necessitat de la lluita en el carrer per la democràcia i contra els mercats però que també era imprescindible que IU tengués un grup parlamentari fort capaç de defensar al Parlament els interessos dels “d’abaix”. El vot nul, l’abstenció i el vot en blanc són digerits fàcilment pel sistema i, dia 21 de novembre, ningú s’enrecordarà d’ells.

L’acte va ser conduit per Manel Carmona, Coordinador d’EUIB que va agrair el suport de les federacions de parla catalana, al temps que va donar pas als candidat al Congrés de les Pitiüses, Artur Parron i al candidat al Congrés per Menorca, Joan Miquel Gomila ambdós molt aplaudits. Carmona destacà el valor afegit de la Interinsularidad en la candidatura d’EU.

Dels candidats al senat, Conxa Calafat, candidata al senat per Mallorca va ser l’encarregada d’explicar la intenció de la formació de reformar-ho o tancar-ho.

Carmona va convidar al conjunt de les candidatures a sortir a l’escenari, entre les que estaven els candidats al senat per Menorca, Antoni Carrillos i el candidat al Senat per Eivissa i Formentera, Miquel Alejandro Vericad, Albert Aguilera, Aina Comes, Magdalena Massanet, Xesca Vanrell, Àgueda Tur (Menorquina)…

També pots veure la galeria d’imatges aquí i la pots descarregar en un arxiu comprimit amb zip al final de l’article.

{artsexylightbox picasaUser=”premsaeuib” picasaAlbum=”3DeNoviembreDe2011″}{/artsexylightbox}

Share This