eu_proteccio_animal_091111

El candidat al Congrés dels Diputats, Alejandro Aparicio Díaz, i la candidata al Senat per Mallorca, Conxa Calafat Marí, han escenificat avui el tancament de la plaça de bous de Palma amb un cadenat simbòlic on es podia llegir “protecció animal”.

D’aquesta forma Esquerra Unida ha presentat el seu projecte de Llei de Protecció Animal que contempla l’eliminació del finançament d’espectacles que contemplin el maltractament i mort pública d’animals.

Conseqüentment, no es financiarà ni es donarà publicitat de corregudes de bous, a les penyes taurines o a escoles taurines.

Alejandro ha explicat que no es tracta de prohibir la tauromàquia sino més bé de que els diners públics no es destinin a una indústria que s’enriqueix a costa del patiment d’éssers vius. El candidat d’Esquerra Unida al Congrés dels Diputats ha manifestat que “el 20 de novembre podem triar un model de cultura que no estigui basat en el patiment, la sang i l’agonia, que fomenta l’insensibilitat davant el mal aliè, que nega els drets a altres espècies i que condemna als animals a l’esclavitut i a la voluntat dels éssers humans pel seu entreteniment”.

Alejandro ha valorat aquesta mesura com una primera passa cap a l’establiment d’una societat més respectuosa amb la resta d’espècies amb les que cohabitam el planeta.

Share This