son_oliva_nov_2011

El candidat d’Esquerra Unida al Congrés dels Diputats, Alejandro Aparicio Díaz, ha presentat avui al col·legi públic Son Oliva, on va cursar els estudis de primària, les propostes d’Esquerra Unida per una educació pública, laica, gratuïta i de qualitat. Alejandro ha declarat: “No és tolerable la reducció en les contractacions de personal interí per part del Govern Balear”

“L’educació pública és la universal, la que no discrimina per motius de gènere, nivel socio-econòmic o religiós” ha manifestat Alejandro, “i per aquest motiu hem d’anul·lar els concerts amb les escoles privades que si que elegeixen els seus estudiants” ha afegit. Pel candidat d’Esquerra Unida és intolerable que s’afavoreixi un sistema educatiu de dues velocitats on els centres concertats puguin elegir els estudiants amb millors resultats acadèmics i sigui l’escola pública qui hagui de fer front, en exclusiva, dels estudiants amb més necessitat de suport i d’atenció. Per aquest motiu, anul·larem els concerts amb les escoles privades-concertades que facin discriminació d’estudiants per qualsevol motiu.

En quant a la laïcitat a les escoles també és un tema que ha tractat el candidat i ha estat rotund al afirmar que “la religió a les esglésies i l’aprenentatge a les escoles” ja que, segons ha explicat, la religió forma part de la intimitat de les persones i no de l’àmbit públic.

Alejandro ha fet especial èmfasi en la necessitat que totes les etapes de l’educació i la formació han de tendir cap a la gratuïtat i ha recordat que per aconseguir-ho, en lloc de retallades s’ha de dur a terme la reforma fiscal que planteja Esquerra Unida, basada combatre frau fiscal i de l’evasió d’imposts. Una de les mesures més atractives que ha presentat Esquerra Unida ha estat la creació d’una editorial pública que s’encarregués d’editar els llibres de text i que, en lloc de fer-los comprar a les famílies, les escoles públiques els deixarien en usufructe als estudiants, compartint-los any rera any. “Aquesta mesura significaria una estalvi per a les famílies d’uns 300 euros en primària i de 400 euros en secundària” ha estimat el candidat d’Esquerra Unida al Congrés.

Per concloure, Alejandro ha recordat que l’actual tendència de retallades no ajuda a millorar la qualitat de l’educació i per tant, es fa necessari invertir la tendència. “No és tolerable la reducció en les contractacions de personal interí per part del Govern Balear” per això ha proposat extendre la xarxa de centres educatius públics per evitar la necessitat d’establir concerts amb l’educació privada. A més a més ha apostat per a la disminució de la ràtio d’estudiants per aula fixant un màxim de 20 i amb tendència d’una reducció progressiva cap als 15. “Només amb una inversió decidida i ben planificada podrem fer front als pèssims resultats que ens dona any rera any l’informe Pisa”.

El candidat d’Esquerra Unida ha fet aquestes declaracions després d’haver-se reunit amb la directora del centre.

Share This