urgandarinEn el marc d’una monarquia hereditària es produeix el cas tan insòlit com antidemocràtic que els membres de la Família Reial adquireixen drets polítics per la via dels simples lligams de sang o de matrimoni.

Mentre aquesta anomalia persisteixi i mentre no es restauri la República a l’Estat espanyol, els membres de la Família Reial han d’estar sotmesos a un règim d’exigència ètica no només equivalent al d’altres càrrecs públics sinó fins i tot superior en la mesura que la Monarquia té com a paper fonamental el de representació del conjunt de l’Estat i de les seves institucions tant cap a d’interior com cap a l’exterior.

En aquest sentit, és impensable que una persona presumptament implicada en afers de corrupció política, evasió de capitals a paradisos fiscals, etc. gaudeixi dels drets i privilegis propis de la seva condició de membre de la Família Reial.

En aquest sentit, un cop que el Sr. Urdangarin sigui imputat en el cas actualment investigat per la Fiscalia – cosa que, en aquests moments – sembla de tot punt de vista inevitable, EU exigirà que el Sr. Urdangarin renuncií a tots els drets i privilegis inherents a la seva condició de membre de la Família Reial i que renuncií (o sigui desposseït) de la seva condició de Duc de Palma. títol de recent creació i que, en aquesta situació, representa per a la ciutat de Palma més un problema que no un element positiu des del punt de vista de la imatge o de la promoció de la ciutat.

Share This