nuevos-sondeos-electorales-importante-subida--L-1-175x130EU presenta un estudi sobre tots els sondeigs electorals efectuats des del 2009, creuats amb els estudis demoscòpics electorals del CIS.

Segons l’anàlisi de la situació demoscòpica de l’Estat presentat avui, EU i Izquierda Unida té una expectativa mitja de doblar el percentatge de vots obtingut ara fa quatre anys i de multiplicar com a mínim per 5 el nombre de diputats, en una franja que va de 9 fins a 14 diputats (al 2008 2 diputats).

En efecte, segons l’estudi esmentat IU obtendria, com a mínim, un 7,07% dels vots i 9 diputats,  amb una expectativa màxima del 9% i 14 diputats.

Una de les questions que més destaca l’estudi és la tendència de creixement continu del vot d’EU al llarg del temps i, molt especialment, el creixement de les darreres setmanes i, molt especialment el que detecten gairebé tots els sondejos entre el 6 i el 13 de novembre. En efecte, tot indica que, en aquest cas, EU i IU estan contribuint de forma decisiva a trancar el bipartidisme. Efectivament el tiró bipartidista que es produeix sistemàticament en els darrers dies de campanya és de forma apreciable menys significatiu, per contra, el que s’està produint és un avanç significatiu de posicions a mesura que s’acosta la transformació de la intenció de vot en vot efectiu.

 

Malgrat que no s’hagin publicat tants de sondeigs específics de les Balears, totes les dades disponibles indiquen que EU segueix una trajectòria en intenció de vot paral·lela al conjunt de l’Estat tant pel que fa a l’expectativa de vot com pel que fa al increment de les darreres setmanes. En aquest sentit, tot indica que els resultats de la nostra formació puguin ser els millors des de l’any 2000 superant amb claredat, l’any 1996, el millor del resultats obtinguts per EU a les Illes.

EU considera que en aquest procés de creixement que s’està expressant d’adhesió constant i creixent durant la campanya electoral, far més factible ACONSEGUIR EL DIPUTAT PER BALEARS, QUE SEGONS L’ESTUDI, SERIA EN DETRIMENT DEL PP.

Share This