dona_251111

La violència de gènere és una violació dels Drets humans. La idea d’igualtat entre els sexes, encara que present en l’imaginari comú, encara no s’ha construït de manera estructural. Per eradicar la violència de gènere és imprescindible eradicar també el pilar fonamental que la sustenta: la desigualtat.

En plena expansió del poder dels mercats, l’economia s’està convertint en la major preocupació de la ciutadania i la seva conseqüència, l’atur, en el seu major temor. Per als governs còmplices d’aquest sistema econòmic, especulador i mercader, la creixent desigualtat i l’augment conseqüent de la violència de gènere ha passat a un segon pla, si és que alguna vegada n’ ha ocupat un altre.

El patriarcat i el capital, en harmonia permanent, han trobat de nou un moment propici per a noves aliances a l’hora de despullar a les dones dels drets aconseguits amb tant esforç.

Aquest 25 de novembre les dones ens veiem obligades novament a reivindicar una veritable coordinació política i administrativa per eradicar aquesta xacra social. Però, com a dones d’esquerres i com a feministes, també hem de reivindicar la necessitat de seguir aplicant polítiques d’igualtat en els àmbits on es donin situacions de discriminació i violència, ja que la igualtat entre dones i homes és garantia d’un món més just i més democràtic i la condició per a l’eradicació de la violència que patim.

Des d’Esquerra Unida denunciam que l’entrada del PP en les institucions de les Illes Balears ha significat una disminució visible de la paritat en les persones al front de les conselleries i les regidories i la desaparició dels òrgans d’igualtat, que han passat a ser de la família, en totes les administracions on governen. Denunciam que, amb les retallades, el pressupost destinat a combatre la violència de gènere corr el perill de desapareixer malgrat que, en el que va d’any, a l’Estat espanyol han estat assassinades 55 dones, dos d’elles a les Illes Balears.

Per això, ens adherim als actes d’aquest Dia Internacional de rebuig contra la violència de gènere i en homenatge a les dones assassinades.

Per un mon en Igualtat, per un mon sense violència masclista

Share This