fums_cotxeEl Partit Popular a l’Ajuntament de Maó segueix la involució en matèria de mobilitat que va començar just en arribar al govern municipal. En el seu moment ja vam ser molt crítics en les actuacions realitzades dins el centre històric de la ciutat. Crear un doble sentit a la Pl. Espanya, desviar el trànsit pel carreló entre Pl. Conquesta i Pl. Constitució, desvirtuar totalment la zona de prioritat per als vianants a l’eix Pl. Príncep – Pl. Constitució, etc.

Però es veu que no en tenien prou i ara ens han regalat una més : crear dos carrils de circulació a la Pl. Príncep, per tal de facilitar, segons diu l’equip de govern, que els vehicles que baixen pel C/ Carme puguin arribar al camí des Castell. Per açò no han dubtat en eliminar, tal i com ja van fer a l’entorn de Pl. Espanya, una porció d’espai per a vianants. D’aquesta manera, de nou, una plaça que havia quedat perfecta pel trànsit compartit entre vianants i vehicles, que oferia un espai atractiu per tots els comerços de la zona, ara es transforma en una plaça eminentment de trànsit de vehicles. Una vertadera xapuça de fletxes grogues al terra, de senyals, de tanques separadores. A aquest ritme ja no quedarà res del disseny inicial de tot l’eix, que pretenia que fos un espai preferent per a les persones i secundari per als vehicles. Posar dobles sentits en espais que pretenen ser de prioritat per als vianants és una aberració, un perill i un engany. Mentre es prenen aquestes decisions es mantenen, en canvi, els plafons que indiquen que són espais de prioritat per als vianants. Però quina prioritat pot tenir per als vianants un espai, una plaça on hi ha doble sentit de circulació per als vehicles ?, quina prioritat pot tenir per als vianants un espai en el que s’elimina una part estrictament peatonal per donar-la als cotxes ?, quin interès pot tenir per als visitants i turistes una suposada plaça peatonal en la qual et poden passar cotxes en totes les direccions ?

Evidentment, darrera aquesta mesura no hi ha més que, un cop més, la improvisació, la falta de planificació, l’aplicació de criteris en matèria de mobilitat totalment contraris al que s’està fent en tota Europa, independentment del color polític que governi.

D’una banda ens diuen que volen potenciar els turisme i de l’altra no fan més que aplicar mesures que lleven atractiu al centre de la ciutat. Està clar que aquest govern prioritza als cotxes per damunt de les persones. Ho van dir des del primer moment però el que era impensable era que es carreguessin un disseny del centre històric de la ciutat, elogiat per tothom, amb aquestes mesures contradictòries.

No ens creiem que els informes de Policia avalin aquestes mesures. No ens creiem que els mateixos que avalaven els canvis introduïts abans i el nou disseny que es va fer a tota la zona, ara aprovin aquests canvis. Un cop més ens demanam si realment existeixen informes tècnics que informin favorablement aquests canvis o simplement són informes que diuen com es pot aplicar una imposició política de l’equip del govern, que no és el mateix.

Si aquesta és la visió integral de ciutat que te el PP, si aquesta és l’oferta atractiva que vol oferir als visitants, si, en definitiva, aquest és el model de ciutat que proposa la Sra. Reynés, ja ens podem preparar.

Assemblea Local d’Esquerra de Menorca – Esquerra Unida

Maó, 29 de novembre de 2011

Share This