No obstant això, una delegació encapçalada per Manel Carmona, Coordinador d’EUIB, acompanyat de la Coordinadora de Mallorca d’EU, Aina Comes i Alejandro Aparicio, membre de la direcció, han fet acte de presència al Palau de l’Almudaina per tal de fer partícips de la seva posició  als mitjans de comunicació i al públic assistent.

Carmona ha manifestat que la posició d’EUIB -coincident amb la d’IU federal- s’ha d’interpretar com un senyal de protesta pel retrocés democràtic derivat de les polítiques neoliberals i la reforma constitucional “per la porta de darrera” recentment aprovada per PSOE i PP.

EU té un compromís indestructible amb el que representa el fet constitucional i les llibertats democràtiques que diferencien la situació actual dels llargs períodes de dictadura que ens han precedit.

No obstant això, per primera vegada en els seus 25 anys d’existència, EU es veu impossibilitada de participar en l’acte commemoratiu convocat per la Delegació del Govern en la mesura que considera que la recent modificació constitucional impulsada per PP i PSOE, aprovada sense referèndum i aprovada també amb la màxima urgència per tal que, fins i tot, estigués fora del debat electoral previ a les eleccions del 20 de novembre, constitueix un vergonyós atac a l’esperit constitucional.

La submissió dels dos partits majoritaris a les polítiques neoliberals dictades des de la UE i, en darrer terme, dictades pels poders financers que controlen els mercats, no només suposa polítiques econòmiques amb conseqüències socials intolerables: signifiquen també un dèficit democràtic que posa en qüestió la sobirania popular per
prendre les decisions que els afectin.

El que va aprovar la ciutadania el 6 de desembre de 1978 no és un Estat espanyol on les decisions estratègiques de caràcter econòmic i pressupostari s’adoptessin a Brussel·les o – més descarnadament encara- des de l’eix Berlin-Paris.

La protesta d’IU i d’EU s’ha d’entendre, per tant, com un crit d’alerta respecte a una vertadera desvirtuació de la democràcia i la sobirania popular i com un desig de defensar la sobirania popular reconeguda a la constitució de 1978.

 

aparicio_comes_carmona-061212

Share This