EU considera   que el que és “d’interés autonómic” és la protecció del medi ambient i el territori i no la construcció de l’hotel

Puerto-deportivo-Club-Nutic-Sa-Rpita_articlefullEU  considera que acceptar la construcció d’un hotel de 1.142 places al costat del club nàutic de Sa Ràpita en virtud de l’antic xantatge “cessió de territori en canvi de llocs de feina e impostos” significaria renunciar per sempre als elements naturals que fan de Mallorca una illa amb un atractiu propi i de reconeguda fama a nivell internacional.

El conseller de Turisme Carlos Delgado està disposat a sacrificar gairebé 20 hectàrees de terreny de conreu i garriga per afavorir els interessos de grups empresarials privats enfront dels interessos col·lectius de preservació del entorn natural. Aquest tipus de política de beneficis exclusius del curt termini es va quedar vella, superada en el món per models de desenvolupament turístic més compatibles amb el medi ambient.

L’autorització d’aquest projecte implica inevitablement augmentar la pressió turística en el territori en la seva més amplia accepció: més presencia humana en el delicat ecosistema dunar, amenaça pel teixit de la posidònia, major difusió de residus etc …

En canvi, en una òptica política més contemporània, la protecció de la zona litoral de l’Arenal, Es trenc i Sa Ràpita en si pot crear llocs de feina i al mateix temps preservar l’entorn natural que fa de Mallorca un petit paradís en el Mediterrani.

Més enllà d’haver fet difusió de la recollida de signatures mitjançant la web Actuable,  EU vol mostrar el seu suport i la seva plena disponibilitat a la Plataforma Salvem Sa Ràpita! i a totes les entitats que es volen unir per aconseguir la supressió del macroprojecte de la cadena Blau Hotels.

En aquest sentit EU està informant els seus afiliats per organitzar juntament amb més entitats accions en suport de la protecció d’aquests terrenys en contra de la especulació urbanística. EU considera que eliminar el macroprojecte es també una responsabilitat del govern municipal de Campos i també de l’oposició, ja que decisions d’aquest tipus constitueixen viatges sense possible retorn

Share This