calle_general_francoEl president del Govern, José Ramón Bauzà, està disposat a dur endavant el seu programa ultra  sense complexos. Tal com ja se li va escapar anteriorment (encara que després fes una rectificació hipòcrita) està disposat a dinamitar la Llei de Normalització Lingüística, que es va aprovar amb un gran consens social i polític el 29 d’abril de 1986, és a dir, fa gairebé 25 anys.


Era el que s’esperava d’aquest PP cada vegada escorat més a la dreta, però això no lleva que les mesures que ha proposat no siguin esperpèntiques.


Com és possible que es legisli en favor de què els servidors públics d’una Comunitat, no tenguin l’obligació de conèixer la llengua pròpia de la Comunitat on treballen?


Com es pot qüestionar el model d’immersió lingüística a l’escola?


Com és possible que IB3 deixi de ser el model lingüístic on identificar-se els balears, tenint en compte que gairebé tota la resta de canals ho fan només en castellà?


Com és possible que s’autoritzi els ajuntaments a traduir al castellà els topònims tradicionals?


Arribarem a veure escrit a cartells oficials de topònims a Mallorca com ara “Picopunzante” (Puigpunyent), ), “Cabeza de Pera”, (Capdepera) o a Eivissa “ Cabeza del Halcón” (Cap des Falcó), “La Blanca Mujer” (Sa Blanca Dona), o a Menorca,“Medio Día Grande” (Es Migjorn Gran), etc.?


És en la toponímia on s’hi troba l’essència de la llengua, la història hi viu, és de les persones que hi romanen, de les que hi passen i de les que ho visiten, encara que sigui virtualment, no és pot canviar, a la Renaixança aixó ja es sabia.


Després de “Mahón” i “Palma de Mallorca” qualsevol cosa és possible ja que estam en mans de qui no respecta ni el rigor científic, ni l’opinió dels experts en la matèria, ni la feina i tasca desenvolupada per tots aquells que, des del consens, varen considerar la necessitat del desenvolupament de la Normalització, inclòs el PP en anteriors legislatures.


Hi ha límits que no s’haurien de traspassar, ja sabem que el PP deu una part dels seus vots a sectors de l’extrema dreta que tenen una autèntica fòbia a tot allò que soni a català, però això no justifica de cap de les maneres que es pugui arribar a fer el ridícul amb propostes com aquestes que no només és que sigui reaccionàries i il·lògiques, és que són directament surrealistes.

Share This