La Conselleria d’Educació ha eliminat unilateralment aquest programa finançat pel Ministeri

La Conselleria d’Educació ha eliminat de manera unilateral, sense comptar amb els educadors ni amb el Ministeri, el Programa de Reforç, Orientació i Suport (PROA). Anteriorment, la Conselleria ja portava un gran retard en el pagament dels salaris del professorat encarregat d’impartir les matèries  d’aquest programa.

El programa està finançant íntegrament pel Ministeri d’Educació mentre que la Conselleria només s’encarrega de la coordinació. L’excusa de la Conselleria ha estat que no tenen la seguretat absoluta que el govern central faci front a les despeses aquesta any.

Tenint en compte les quantitats multimilionàries que deu el Govern als consells i ajuntaments, als que posen en grans dificultats pel seu funcionament ordinari, un hipotètic impagament per part del govern central de cap manera justifica l’anulació d’un programa de tanta transcendència social i d’un cost tant reduït.

Fins ara, el PROA s’impartia a una setantena de col·legis i instituts de les Illes i anava adreçat alumnes amb dificultats d’aprenentatge i afavoria la integració de l’alumnat amb problemes socials.

Com recorden els representants dels pares, aquest programa suposava “l’única via per a lluitar contra el fracàs escolar, ja que permetia una assistència personalitzada als alumnes amb dificultats”.

Per tot això, EU exigeix que de manera immediata es recuperi el PROA. Pensam que, en una Comunitat en la que el fracàs escolar i les dificultats d’integració d’amplis sectors de la població arriben a nivell dramàtics, no ens podem permetre irresponsabilitat com aquesta, que ha protagonitzat la Conselleria d’Educació del Govern.

Share This