Dimarts comença el judici contra aquest jutge per haver interceptat les converses dels imputats en el Cas Gürtel

Aquest dimarts comenta al Tribunal Suprem el judici contra Garzón per haver interceptat les converses a la presó entre membres de la trama Gürtel. Entre aquestes converses n’hi havia dels advocats i els seus clients, però s’ha de tenir en compte que els advocats eren a la vegada sospitosos de blanqueig de capitals i altres delictes, i els enregistraments que tenien a veure amb estratègies de defensa s’han esborrat de la causa.

alt
El jutge Baltasar Garzón

El judici per prevaricació contra Garzón s’obre tot i que la decisió d’interceptar les converses la va prendre a petició del fiscal, i es varen continuar quan Garzón ja no instruïa el sumari.

Ens trobam davant la paradoxa de que Garzón ser el primer condemnat pel cas Gürtel, mentre s’eternitzen els procediments contra la trama corrupta que es beneficiava de contractes públics a les comunitats de València i Madrid, a canvi de regals per als dirigents del PP d’aquestes comunitats i de finançar actes del partit.

Garzón és víctima de la caverna judicial i mediàtica, dels corruptes i dels que emparen la corrupció, així com del PP que no li perdona que investigués els seus comptes per veure si havien rebut finançament irregular. Tampoc se li perdona a Garzón el seu intent d’investigar els crims del franquisme.

Aquest judici, i els que vendran a continuació, contra el jutge amb més prestigi i més reconeixement internacional, deixa al sistema judicial espanyol al nivell de països dictatorials i demostra el poder que encara tenen a Espanya el sectors més reaccionaris, així com la incidència de les trames corruptes al si del poder polític.

El jutge que amb més decisió s’ha enfrontat al narcotràfic, a la corrupció i al terrorisme (inclòs el d’Estat), i que ha volgut recuperar la memòria històrica i sancionar jurídicament la negra etapa del franquisme, a pesar dels seus possibles errors, mereix el suport i la solidaritat d’EU i de tota la ciutadania progressista.

Share This