El 65% dels ciutadans de Balears volen que es millori la protecció del territori, i el Govern vol legalitzar 70 urbanitzacions irregulars!

especulacio_urbanisticaS’acaba de conèixer una enquesta de la Fundació GADESO segons la quals el 65% dels ciutadans de les Illes Balears consideren necessari la millora en la protecció del territori i, a més, ho consideren una condició inexcusable per a la millora turística.

Al mateix temps s’ha sabut que el Govern preveu aprovar una normativa per a legalitzar un total de 70 urbanitzacions irregulars i derogar la protecció, que va establir l’anterior govern progressista sobre 1.500 hectàrees, per a permetre els seu desenvolupament urbanístic.

Per altra part l’esborrany de nova llei turística del conseller Delgado també permet la legalització i, fins i tot, l’ampliació de les indústries turístiques edificades de manera il·legal, al mateix tems que permet l’ocupació del sòl rústic amb noves construccions i instal·lacions turístiques.

Poques vegades es pot veure d’una manera tant clara la distància que hi ha entre el que pensen els ciutadans i les decisions que prenen els seus governants. No obstant, queda clar que el Govern del PP, emparant-se en la seva majoria absoluta, està disposat a portar endavant un projecte de destrucció sistemàtica del territori per tal de beneficiar els interessos dels especuladors urbanístics, que tant els han ajudat a guanyar les eleccions.

Els ciutadans haurem de tornar a mobilitzar-nos en defensa del territori com ja s’ha fet en molt diverses ocasions, per tal d’aturar aquesta destrossa. Es veu que el PP no ha après d’errors anteriors i vol practicar la mateixa política que practicaren altres governs d’aquest partit, que provocaren un gran rebuig popular i una pèrdua significativa de vots pel PP.

Share This