Segons la majoria del jurat popular, Camps no és culpable

 

francisco_camps_y_ricardo_costa

Lamentablement era d’esperar, si el PP valencià que ha governat la comunitat com si fos el seu cortijo amb menyspreu absolut a les normes democràtiques i a la legalitat, ha rebut el vot majoritari dels seus conciutadans, no sorprèn massa que un  tribunal format per ciutadans d’aquesta comunitat hagi decidit per majoria que Camps no és culpable de rebre regals d’aquelles empreses que rebien un tracte absolutament de favor per part del seu govern.
 
El major problema que hi ha en relació a la corrupció política és que una part de la ciutadania ho veu com una cosa normal i inevitable, mentre accepta resignadament que li apliquin polítiques que retallen els seus drets per culpa, diuen, de la crisi econòmica. Una crisi que, en bona mesura, es deu al malbaratament sistemàtic de recursos públics que han practicat els governants que ara demanen austeritat i que ens “estrenyem  el cinturó”.

La megalomania de Camps i els seus antecessors del PP al front de la comunitat valenciana els va portar a un seguit d’obres i esdeveniments absolutament innecessaris i sobredimensionats que han provocat la fallida (han hagut de ser “rescatats” per l’Estat), que no puguin pagar als proveïdors i que es retallin d’una manera dràstica els serveis públics.

Obres com l’esperpèntic aeroport de Castelló, el circuit de formula 1, Terra Mítica, la Ciutat de la Llum, la gestió sectària i malbaratadora de Canal 9, l’America’s Cup, la fastuositat de la visita del Papa, els negocis amb Urdangarín són exemples d’un estil de governar molt allunyat de l’interès general, que ha portat la comunitat a la ruïna i ha enriquit a empresaris i polítics sense escrúpols.

Esperem que en els judicis que queden pendents es puguin acreditar i sancionar penalment els desviament de recursos públics cap a interessos particulars i el finançament irregular del PP, però esperem sobre tot que hi hagi una reacció important de la ciutadania de condemna de les pràctiques corruptes, de l’amiguisme i del malbaratament dels recursos públics.

Esquerra Unida d’Eivissa

Share This