moner_teatre_principal_2012Les declaracions relatives a que “hauríem d’haver tancat el Principal com Spanair, sense avisar ningú” serien motiu més que suficient per desqualificar la Sra. Moner com a directora del Teatre Principal; un càrrec que – com en qualsevol altre institució – exigeix estimació pel Teatre Principal i per les persones que s’hi han implicat en la seva trajectòria i també ganes de treure’l endavant en tant que és un dels principals equipaments culturals de la nostra illa.

No obstant això,  el vertader problema no és aquest exabrupte sinó  la manca de criteri de la Sra. Moner per gestionar el Principal en aquests moments de crisi.

La lamentable minva de recursos no justifica el menyspreu cap el coro de la institució ni per allò que el Teatre Principal té com a missió principal preservar: el capital humà de Mallorca que està implicat vocacionalment amb el teatre, la música i les arts escèniques.

Amb més  o manco doblers, el que hauria d’haver fet la Sra. Moner és establir una complicitat absoluta amb el personal del Teatre i amb el sector de les arts escèniques per tal que aquests moments de crisi no signifiquin ni la desaparició del coro ni la desaparició de les companyies teatrals ni la minva d’aquest capital humà que, ara mateix, és el principal valor que hem de preservar.

Res de tot això, està en el cap de la Sra. Moner i, per tant, el que Esquerra Unida li demana és que demani disculpa per les seves esperpèntiques declaracions i dimiteixi ara mateix del seu càrrec.

Share This