Un “motí” del personal sanitari de Manacor obliga a rectificar a la Conselleria de Salut

Davant la retallada brutal del servei d’urgències de l’Hospital de Manacor, una mobilització exemplar dels professionals sanitaris ha obligat, per primera vegada, a rectificar al Govern balear i a retirar el pal de reducció de personal promogut per la consellera Castro.

La dimissió del cap del servei d’urgències i el seu segon, la comunicació al jutjat dels professionals d’urgències, de que no es podien fer càrrec de les conseqüències d’aquesta retallada sobre la salut dels usuaris i el “motí” del personal de l’hospital que protestaren de manera contundent davant la gerència, juntament amb el rebuig social de la comarca de  Manacor i de tot Mallorca contra la decisió de la Conselleria, ha obligat a aquesta a rectificar, només que sigui “temporalment”.

Les protestes del personal sanitari, ja han creat una víctima: el coordinador d’un centre de salut de Mallorca (que ocupava aquest càrrec des de 1998) ha estat cessat de manera fulminat per haver  participat en un acte en defensa de la sanitat pública. Sens dubte, el Govern utilitzarà formes de coacció com aquesta per tal d’impedir que les protestes es generalitzin, però els treballadors sanitaris de Manacor han ensenyat el camí: només la mobilització social serà capaç d’aturar la política de retalls i d’agressions als drets dels ciutadans. És necessari que el conjunt de la ciutadania s’impliqui en les mobilitzacions i en la lluita en defensa de la sanitat pública, això no és un problema només dels professionals, encara que ells han mostrat el camí.

 

Share This