Carmona emplaça a Bauzá a asseure’s i escoltar a sindicats i a Patronal

bauza_maneta_a_la_corbata

EU ha qualificat les dades d’atur de Balears de les pitjors en tota la seqüència històrica i ha advertit a l’executiu que Balears està en el precipici d’una greu fractura social.

Manel Carmona, sosté que Bauzá està impregnat de la filosofia econòmica més dretana que hi ha a Europa i amb les polítiques aplicades pel Govern Balear “s’està afegint llenya al foc”, en la mesura que les dades fetes públiques avui no fan més que confirmar que el nou atur està alimentat pel sector serveis, sector que engloba l’educació, la sanitat i altres serveis públics i que acusa de manera profunda les mesures d’ajust pressupostari i les retallades.

En aquest sentit, Carmona ha demandat a Bauzá que escolti els sindicats, que li estan demandant interlocució per prendre mesures urgents i evitar el drama per als col·lectius més desafavorits, i també a la patronal que està demandant mesures Keynesianistes amb més inversió publica en comptes de prioritzar el 20% dels pressupost de la CAIB a pagar deute als bancs.

Per EU les polítiques d’ajustament impulsades per Bauzá a Balears i per Rajoy a l’Estat es demostren cada dia més inútils per sortir de la crisi i generar ocupació, per la qual cosa, és necessari que les prioritats en les polítiques econòmiques siguin les de  creació d’ocupació i la protecció de les persones desocupades. En aquest sentit, EU recorda que la seva formació té un ventall de propostes perquè la crisi la paguin  qui l’ha generada i no els més febles.

Per EU és clau lluitar contra el frau fiscal, mesures fiscals progressives (que pagui més qui més té), un Pla d’ocupació a nivell d’estat i el seu desenvolupament a la nostra Comunitat (que a Balears permetria crear 70.000 llocs de treball), la creació d’una Banca Pública que faciliti el fluxe a petites i mitjanes empreses, així com desplegar mesures que garanteixin la plena protecció a les persones desocupades.

98.927 persones aturades és una alarma, la xifra més elevada d’atur registrat i a aquesta situació cal sumar el fet que cada vegada hi ha més persones que no tenen cap tipus de prestació (més de 30.000), subsidi o ajuda per desocupació i aquest fet és el que situa a Balears en una situació de greu fractura social.

Share This