Qui desprestigia Espanya, Garzón o els feixistes?

La vicepresidenta del Govern de Rajoy, Soraya Sáez de Santamaría s’escandalitza per les crítiques que des de molt diferents indrets arriben a la vergonyosa sentència del Tribunal Suprem contra el jutge Garzón, i propugna que apliquem l’autocensura per  tal d’evitar danyar el prestigi d’Espanya.

Al mateix temps, la relatora especial de l’ONU per a la independència de jutges i advocats, Gabriela Knau, ha dit que la condemna de Garzón “sembla una venjança” ja que altres instancies judicials i la fiscalia avalaren l’actuació de Garzón i no han estat castigats.

També afirma que el que ha passat pot ser utilitzat per a intimidar altres jutges i tribunals, i va definí Garzón com una persona competent, que coneix bé les lleis i que sabia el que feia quan va ordenar interceptar les converses entre els imputats i els seus advocats.

Per altra part, l’oficina de l’Alta Comissionada de les Nacions Unides per als Drets Humans, ha demanat a Espanya la derogació del la llei d’amnistia de 1977 per incomplir la normativa internacional sobre Drets Humans, argumentant que Espanya està obligada per la llei internacional a investigar les greus violacions dels dret humans comeses durant el règim de Franco.

Efectivament, el prestigi d’Espanya està sota mínims, com ho demostra el fet excepcional que aquests dos importants organismes de les Nacions Unides però, al contrari del que diu Sáez de Santamaría, no són els que critiquen la sentència d’una Justícia bananera i venjativa, sinó els que l’emparen i l’aplaudeixen. Si al fina, com és previsible, els tribunals europeus anul·len aquesta sentència, el ridícul de l’Estat espanyol serà majúscul, però el mal ja està fet.

Share This