Esquerra Unida es fa solidària, per tant,  del profund profund descontent actualment existent entre els usuaris de la bicicleta a la ciutat de Palma

bicis_cort_feb_2012

L’Ajuntament Ple en sessió ordinària va aprovar inicialment l’Ordenança reguladora de la mobilitat dels ciclistes el passat dia 22 de desembre de 2011, unicament amb els vots del Grup Municipal Popular.

Es tracta d’un text que participa de la histèria anticiclista alimentada pel PP durant l’anterior legislatura i que considera la bicicleta més com un risc a controlar que com una oportunitat per fer de Palma una ciutat més habitable.

Aquesta actitud, molt singular en el panorama polític espanyol i europeu, ha duit al govern del Sr. Isern a fer una ordenança fortament contradictòria fins i tot  amb l’esborrany del “Reglamento General de Circulación Urbana e Interurbana”, que modificarà l’anterior “Reglamento General de Circulación” (aprovat pel Real Decreto 1428/2003).

Molts dels punts conflictius del text de l’Ordenança es refereixen a les restriccions a aplicar a la circulació de les bicicletes a Palma, que en la resta de l’Estat gaudiran d’una major llibertat de moviment.

Després de la escandalosa supresió del carril bici de les avingudes (el pressupost de la cual hauria permés – per exemple – la compra de 2-3 pisos per als ciutadans en risc d’exclusió social!) el grup Popular torna a castigar l’ús de la bicicleta, reafirmant la seva visió cotxo-céntrica de la ciutat.

Esquerra Unida ha presentat al.legacions en contra de una Ordenança que – entre d’altres dubtoses qüestions d’inseguretat jurídica – incompleix de forma reiterada les disposicions del nou Reglament General de Circulació, obliga nins i nines de només 9 anys a circular entre els cotxes.

Uns representants del col·lectiu de ciclistes d’Esquerra Unida va presenciar el lliurament de al·legacions a l’Ajuntament formalitzat aquesta setmana.

Share This