Manel Carmona ha emplaçat a la Conselleria a recuperar els convenis que Bauzá va suspendre en la seva primera visita oficial a Madrid

carmona_inaguracio_tren_electric

EU ha lamentat que Bauzá hagi volgut  inaugurar l’electrificació d’una part de la línia ferroviària amb la paradoxal contradicció d’haver decidit suspendre i paralitzat totes les inversions que estaven previstes en matèria ferroviària a Mallorca -incloses les de l’electrificació del tram Inca-Manacor, fins i tot, aquelles obres que estaven en ple procés d’execució.

En aquest sentit Manel Carmona  ha lamentat que Bauzá en la seva primera visita oficial a Madrid-amb la ja EX-Ministra  Salgado-  renunciés als diners compromesos amb Balears i acordés amb el Ministeri la suspensió dels convenis que contemplaven inversions amb matèria ferroviària.  Convenis que asseguraven les partides amb suficiència pressupostària per electrificar tot el tram de la línia fins a Sineu, Petra i Manacor, així com les partides d’extensió de la xarxa fins a Capdepera.

Per a EU, el fet és més greu perquè en alguns casos la paralització de les obres en execució es va fer sense cap estudi previ i sense preveure què suposava abandonar les obres en vies d’execució, és en aquest sentit que -Carmona- ha recordat que s’estan generant perjudicis en alguns municipis com el de Son Servera on les obres d’adequació de l’arribada del tren formaven part de la modificació del vial que uneix el nucli Son Servera amb Cala Millor, cala Bona, Sa Coma o Costa dels Pins.

En aquest sentit, EU ha emplaçat a Bauzá i a la Conselleria a recuperar els convenis que es van signar amb Balears la passada legislatura, “inaugurar un tram de l’electrificació de la xarxa alhora que es renuncia als convenis que asseguraven el finançament és una actitud hipòcrita”.

Per la seva banda Xavier Morell, coordindador d’EU Manacor ha insistit en la necessitat de recuperar, “al manco”, les inversions pressupostàries que facilitin el bon funcionament dels trams que estan en funcionament, per la qual cosa, ha assenyalat la necessitat d’electrificar Inca fins a Manacor, ja que la necessitat d’efectuar transbords i coordinar trens elèctrics amb trens diessel pot acabar deteriorant el servei i ralentitzants els recorreguts, en comptes del que ha afirmat Bauzá a l’acte inaugural.

Share This