rebuda_republicana_cartell_1Des de que es va fer públic aquest cas, cada dia els mitjans de comunicació ens aporten dades de cada cop més escandaloses sobre la vergonyosa desviació de doblers públics orquestrada pel Govern Balear, presidit llavors per Jaume Matas (actualment imputat per dotze delictes), cap a la fundació controlada pel membre de la Família Reial Espanyola, Iñaki Urdangarín.

No són només els indecents 2 milions de € que van rebre de l’erari públic, a tot això s’afegeix la recerca per part de l’ex-president Matas d’una fórmula amb la qual poder realitzar transferències a l’institut Nóos, sense cap justificació i sense presentar factures, irritant també és que no es convoqués concurs públic. Davant tot això la ciutadania mallorquina hem de veure amb impotència com Jaume Matas justifica tot això al programa “Salvados” manifestant “Es el duque de Palma como nos podíamos negar”, “si no fuera Iñaki Urdangarin sería necesario un concurso público y facturas que lo justifiquen, pero era el Duque de Palma”.

Les despreciables declaracions de l’ex-president no són les úniques que ens han turmentat aquestes setmanes, la portaveu del “Consejo General del Poder Judicial”, Gabriela Bravo va assegurar al programa “Los Desayunos” que “No todos los imputados son iguales”, davant la polèmica de que la declaració judicial d’Iñaki Urdangarín no sigui enregistrada, i tingui la possibilitat d’entrar en cotxe als jutjats, evitant haver de passar caminant per davant la gent que es pugui concentrar a l’entrada dels jutjats, circumstància que la resta d’imputats no tindran.

Tot l’anteriorment exposat deixa clar què no vivim a un Estat de Dret amb igual d’oportunitats per a totes i tots, que no som iguals davant la llei, que hi ha uns pocs que tenen més drets i privilegis que la majoria. Nosaltres creiem que això no és una situació aïllada, els privilegis de la família reial espanyola són presents a la Constitució del 78, a on s’indica que el Rei disposa d’immunitat, no és un més. Aquest judici ha d’aclarir també la implicació de l’Infanta Cristina en los obscurs negocis del seu marit i seria convenient conèixer l’actuació del monarca davant del coneixement dels fets. Per què no va a donar a conèixer a las autoritats aquest desfalc de doblers públics?. Fins a quin punt ha ocultat informació a la justícia?, poguent incórrer en uns presumptes delictes d’encobriment i obstrucció a la justícia.

Des de Joves de Esquerra Unida confiam en que la justícia de Balears continuï mostrant la seva valentia, coratge i honestedat en la investigació de la corrupció, tal com ha fet fins ara, i la intimidació per part dels sectors ultraconservadors de la judicatura que s’ha viscut les darreres setmanes no tingui cap efecte en el procés judicial.

Finalment, a Joves d’Esquerra Unida consideram que l’actual situació que vivim reclama una resposta activa i contundent per part de la ciutadania. Davant el desmantellament dels serveis públics , l’eliminació de drets laborals, atacs a la nostra cultura i llengua pròpia etc. el jovent ha d’avançar en la conformació d’un gran bloc social que posi les bases d’una transició a una veritable democràcia real, en la que, com es demandarà dia 25 de febrer, un dels seus punts fonamentals serà la desaparició d’una institució caduca i intolerant com la Monarquia, i l’establiment com a forma de govern d’una República.

 

{artsexylightbox path=”images/galeria/25_02_12/” previewWidth=”300″}{/artsexylightbox}

Share This