DURANT DOS ANYS SEGUIRÀ COBRANT EL 80% DEL SOU DE VICEPRESIDENTA

L’ex vicepresidenta del govern de Zapatero ha estat contractada per la filial xilena de l’empresa elèctrica Endesa. Amb aquesta contractació Salgado esquiva la llei d’incompatibilitats, que li impedeix durant dos anys treballar en alguna empresa espanyola, i podrà seguir cobrant el 80% del seu sou de vicepresidenta.

Les incompatibilitats de membres del govern, i la possibilitat de cobrar una part important del seu sou, s’establiren per tal d’evitar  que les empreses pagassin els favors rebuts per part del govern amb una col·locació laboral.

Elena Salgado, com a responsable econòmica del govern Zapatero va impulsar mesures d’austeritat i retallades de les pensions i dels sous dels funcionaris, però no té empatx en cobrar dos assignacions econòmiques a la volta, una de les quals procedeix de l’empresa que també té en nòmina José María Aznar.

El sector energètic, molt depenent de les regulacions públiques, solen tenir en plantilla un nombre important d’ex polítics, entre que es troben els ex presidents González i Aznar. Lògicament, aquestes persones no són contractades pels seus coneixements tècnics, sinó pels seus contactes internacionals i pet la seua capacitat d’influir a favor dels interessos de la companyia.

Les companyies energètiques internacionals juguen un trist paper a l’Amèrica Llatina i altres indrets del Tercer Món en que s’instal·len, per la seua actitud neocolonial i de menyspreu del medi ambient i dels drets dels treballadors i les poblacions indígenes. La Sra Salgado ha estat contractada per contribuir amb els seus contactes a que l’empresa  pugui  continuar duent a terme aquestes pràctiques.

El descrèdit de la política no fa més que augmentar amb aquestes actituds tant poc ètiques que duen a terme el ex governants. És necessària una regeneració ètica, i que els governants i ex governants l’apliquin en les seues activitats professionals. No és admissible que es prediqui l’austeritat i es practiquin retallades sistemàtiques de dret socials mentre es tenen comportaments tant poc edificants.

Share This