1300175130564FUKUSHIMA-DAIICHIdnAmb motiu del primer aniversari de la catàstrofe nuclear de Fukushima al Japó, i sota el lema “Fukushima mai més. Per un futur sense nuclears””, Els grups ecologistas Amics de la Terra, GOB i Greenpeace Mallorca, juntament amb la Fundació Deixalles, han organitzat una concentració vigília a la Plaça de Cort per expressar el rebuig a l’energia nuclear i recordar les víctimes.

A l’Estat Espanyol, tot i que la central de Garonya és idèntica a la de Fukushima, una de les més velles del món i amb una data de tancament establerta, el Govern ha perllongat el seu funcionament de manera absolutament irresponsable, posant en risc les persones a canvi de què els seus propietaris segueixin guanyant enormes quantitats de doblers, mentre el preu de l’electricitat per els ciutadans serà el mateix, tanquin o no Garonya.

Manel Carmona ha recordat que EU ha enregistrat una proposició no de llei al Congrés per la qual s’insta al tancament immediat de la central nuclear de Santa Maria de Garonya, per raons de seguretat,  ja que es tracta d’una instal·lació obsoleta que ha superat la seva vida útil.

En un dia com avui, EU ha reiteral la necessitat d’aprovar un pla de desmantellament progressiu de totes les centrals nuclears i anar cap a un model energètic basat en les fonts d’energies netes i renovables.

Share This