carmona_a_congres_iu_contra_reforma_laboral

Repartirà 50.000 díptics i organitzarà actes explicatius a desenes de municipis.

Esquerra Unida es bolcarà en tot l’Estat per frenar la reforma laboral, com ho faria en una campanya electoral, i se sumarà a totes les mobilitzacions que plantegin els sindicats, com van fer ahir en totes les ciutats en les quals es van convocar manifestacions. A la manifestació de Palma, Esquerra Unida fou, sens dubte, la representació més nombrosa d’entre els partits polítics que hi participaven.

Davant el major espoli de drets socials, laborals i salarials comès en democràcia, EU fa una crida a la mobilització i el suport als sindicats i a la vaga general, advertint que si el Govern acaba amb la negociació col·lectiva els treballadors quedaran “orfes” i a la mercè dels empresaris.

A més, la coalició roig-i-verda a les Illes Balears vol fer arribar les propostes alternatives a aquest diluvi de retalls a la ciutadania. Repartirà 50.000 díptics per diferents municipis i seguirà organitzant xerrades i taules rodones.

Manel Carmona, coordinador d’Esquerra Unida de les Illes Balears, ha insistit que la reforma laboral no crea ocupació, com el propi PP ha admès en pronosticar més de 600.000 aturats a final d’any, segons ha assenyalat, i a més, provocarà major recessió. Carmona es troba a una reunió de l’executiva federal amb la resta de coordinadors regionals per analitzar l’estratègia d’IU en aquesta qüestió.

Després que desenes de milers de ciutadans sortissin ahir al carrer en contra de la reforma laboral, que va ser convalidada la setmana passada al Congrés, el coordinador d’Izquierda Unida, Cayo Lara, ha afirmat estar convençut que amb la vaga general del 29 de març “aconseguirem aturar la reforma“ i creu que el Govern seria un “irresponsable” si no reconsidera la seva posició.

A més de retirar la reforma, Lara ha emplaçat a l’Executiu al fet que negociï amb els sindicats sobre la base de la Iniciativa Legislativa Popular per l’ocupació estable que aquests van presentar al Congrés amb l’aval de més d’un milió de signatures, així com amb les forces polítiques per consensuar un nou model productiu.

De la mateixa manera, ha reclamat una “reforma empresarial”, que inclogui un pla contra “l’immens” frau fiscal que existeix a Espanya i com a exemple ha esmentat el cas de l’ex president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, per qui la Fiscalia ha sol·licitat presó per un delicte contra la Hisenda Pública després de la compra d’Aerolínies Argentines.

Lara ha insistit que la reforma laboral no crea ocupació, com el propi PP ha admès en pronosticar més de 600.000 aturats a final d’any, segons ha assenyalat, i a més, provocarà major recessió.

Share This