Bona l’ha armat el ministre Soria amb les seues declaracions en unes jornades a Intereconomía (no es pot esperar res bo del que es digui en aquesta grup) en les que afirmava que no es farien ni s’acabarien més paradors de turisme tret del de Lorca que està apunt d’acabar les obres.

El president del Consell i el diputat del PP Enrique Fajarnés s’han apressat ha donar-nos explicacions del “significat real” de les paraules del ministre. Segons ells, no hi ha cap risc de que les obres no s’acabin quan estava previst i que es pugui fer la inauguració l’any que ve.

El que passa és que la credibilitat d’aquests personatges és nul·la, i no diguem la que té el govern central que fa exactament el contrari del que havia promès en la campanya electoral. És perfectament creïble que dins les retallades generals que practiquen amb l’obsessió de reduir el dèficit, una de les inversions que es suspengui o s’ajorni sigui la del parador del castell. De fet, ja fa temps que les obres avancen molt lentament, i no han acabat de tancar el tema de la integració de les restes arqueològiques ni els accessos.

No ens podem permetre de cap manera que les obres quedin aturades i es torni a quedar l’edifici sense ús i degradant-se. Ja és greu les reformes que s’han fet, que transformen i degraden la imatge històrica, amb l’excusa de que eren imprescindibles per a la funcionalitat del parador. Ara només faltaria que es quedassin aquestes obres inacabades.

EU d’Eivissa i Formentera estarà vigilant sobre aquest tema i utilitzarà el grup parlamentari del Congrés per a exigir al ministeri que acabi les obres i posi en funcionament el parador en el termini previst.

Share This