reunio_pre-vaga_EU_amb_sindicats_19-03-2012_web

Una delegació d’EUIB formada per Manel Carmona, Manolo Camara, Maria Antigua Jiménez i Nico Aguilera s’ha reunit avui a la seu de CCOO amb els màxims responsables sindicals de CCOO i UGT encapçalada pels Secretaris Generals dels Sindicats, Katiana Vicens i Lorenzo Bravo, per tal d’analitzar la resposta a donar davant les agressions contra els treballadors i treballadores i el conjunt de les classes populars per part del Partit Popular a través del govern de l’Estat, el govern de les Illes Balears, els Consells Insulars i els Ajuntaments.

EU i els Sindicats han coincidit en què ens trobam davant unes politiques neoliberals aplicades de manera dogmàtica i radical que constitueixen la pitjor agressió social patida pels treballadors i les classes populars de l’Estat i de les Illes Balears des de temps del franquisme.

Entre elles, s’ha analitzat particularment la reforma laboral, la qual  no té per objectiu generar ocupació sinó llevar una bona part dels drets laborals reconeguts a l’Estatut dels treballadors i entrar en un nou model de relacions laborals en el qual els treballadors, perduda la protecció dels convenis territorials i sectorials i enfrontats individualment als empresaris,  es veuran obligats a escollir entre l’atur i l’acceptació de les condicions laborals i salarials que aquests els imposin.

En aquest sentit, EU i els sindicats han coincidit en la necessitat d’incrementar la mobilització de cara a la vaga general i EU  ha ofert tots els seus mitjans humans, materials, institucionals i d’opinió per tal d’ajudar els sindicats a aconseguir una resposta massiva a la vaga general, inclòs, com és natural, la participació de la seva militància en els piquets informatius, actes públics per esperonar i informar a la ciutadania, així coma la distribució de 70.000 octavetes, etc

Share This