Carmona ha afirmat que “La justícia només cerca responsabilitats penals però els ciutadans han d’exigir responsabilitats polítiques : per exemple, que Rosa Estaràs, número 2 del Govern i mà dreta del Sr. Matas, continuï en política activa, és, a partir d’avui, intolerable”

Tots ens hem d’alegrar que la justícia comenci a castigar l´atrocini sistemàtic al qual el govern del PP va sotmetre les Balears durant el govern del Sr. Matas“, ha declarat Manel Carmona, coordinador general d’EUIB.

Ara cal esperar que la justícia continuï treballant i que no hi hagi interferències polítiques en la feina de les instàncies superiors on aquesta sentència serà recorreguda.

rosa_estaras_i_james_matas

No obstant això, Carmona ha afirmat que EU sempre s’ha negat a delegar en la justícia la tasca de fer net el nostre sistema democràtic :  “Són els ciutadans, amb el seu vot, els mitjans de comunicació, els partits i el conjunt de la societat civil els que hem de crear un clima moral, cívic i polític que impedeixi prosperar la corrupció“.

S’ha de recordar que la justícia no va ser capaç de condemnar penalment que, durant la legislatura 1995/1999, Matas espiés el correu electrònic d’un líder de l’oposició o que organitzés una trama per captar vots de la immigració cap a l’illa de Formentera en l’anomenat “Cas Mapau”. Igualment, i malgrat que el TSJB va considerar que havia hagut suborn en el cas del Tunel de Sóller, denunciat per EU, en Gabriel Cañellas es va lliurar de sancions penals perquè el delicte havia prescrit.

“Per tant, el que li cal al PP és fer una reflexió política profunda i demanar disculpes a la ciutadania perquè el PalmArena o el cas Andratx no són més que la punta de d’iceberg de tot un seguit d’escàndols que demostren que el problema no és tal o qual delicte, sinó una manera de governar clientelista, sectària, deshonesta i depredadora dels recursos públics”, ha afirmat Carmona

Una bona demostració d’això – ha conclòs el coordinador d’EU – és que s’ha demostrat que dos dels presidents del PP, Matas i Canyellas – que governaren les Balears durant 19 anys – han comés delictes relacionats amb l’exercici del seu càrrec.

Share This