EU_en_defensa_del_catal

 

Esquerra Unida participarà de manera organitzada a la manifestació del proper diumenge a Palma amb gran  pancarta que durà per lema “QUE NO ET RETALLIN LA LLENGUA”

Esquerra Unida fa una crida a la ciutadania per tal d’exigir el retorn al consens bàsic que, en matèria lingüística, s’ha establert a les Illes Balears des dels anys 80.

Cap comunitat on hi hagi dues llengües oficials pot fer un tractament diferenciat a ambdues llengües en l’accés a la funció pública sense trair el mateix concepte de cooficialitat consagrat no només a l’Estatut sinó també a la Constitució.

D’altra banda, el cessament de l’impuls a l’ús del català per part de les institucions del Govern Balear, a l’escola i fora de l’escola, també és un atac no només a la llei de normalització lingüística sinó a l’Estatut i a la pròpia Constitució que compromet fins i tot al govern de l’Estat a fomentar l’ús del conjunt de les llengües oficials del seu territori; un atac que, per raons històriques prou conegudes, condemna el català, la llengua pròpia de les Balears, a jugar un paper marginal i subordinat al nostre territori.

EU demana una participació massiva a la manifestació de diumenge perquè la política del PP en matèria lingüística minoritza objectivament el català i fomenta una societat illenca desintegrada i dividida en funció de la llengua i aquest tipus de fractura és un bomba de rellotgeria en la línia de flotació de la nostra pròpia existència com a comunitat.

Share This