EU dóna suport a la resposta que la ADESMA  (Associació de directors i directores d’Educació Secundària de Mallorca) fa i anima a tota la comunitat educativa a no llevar els llaços, malgrat les amenaces, fins que, democràticament, per claustre així es decideix centre per centre.

mercedes_celesteDavant la carta remesa per la directora general d’Ordenació, Planificació i Infraestructures, Mª de las Mercedes Celeste Palmero, als directors i directores dels nostres centres educatius, EU considera que el govern del PP està faltant a la veritat en aspectes bàsics, a més d’influir en la seva organització i decisió Els llaços no són senyeres, i ells en són plenament conscients, perquè a la carta remesa a les distintes direccions envien aquesta paraula entre cometes, per tant, parteixen d’una mentida per intentar fer complir la normativa, que en cap cas seria aplicable, ja que els llaços no són símbol ni d’una altra Comunitat Autònoma ni de cap partit polític.

Els arguments de la possible incomoditat de certs pares d’alumnes vers els llaços els hauria de fer reflexionar si no és major la indefensió de la comunitat educativa vers la política lingüística que pretén implantar aquest govern, i que és per expressar aquest malestar que han esdevingut necessaris els llaços.

Per altra banda cal remarcar que les decisions de claustre en aspectes a l’ornamentació del centre són democràtiques i legítimes, tenen una pretensió didàctica que no és altra que demostrar la preocupació vers l’eina de comunicació i cultura pròpia i legítima de les Balears que és el català, com es recull als distints Projectes Educatius de Centre i als Projectes Lingüístics de Centre. (PEC i PELC, redactats pel claustre i aprovats per Consell Escolar ambdós). Per tant, el que fa la directora general és invadir l’autonomia dels centres, intentar coartar la seva llibertat d’expressió i atemorir amb l’amenaça taxativa els claustres. És per això que EU demana el seu cessament i demana a la Conselleria la seva rectificació immediata. A més, part de la comunitat educativa manifesta amb indignació per aquesta ràpida resposta a la iniciativa dels llaços i el silenci vers la solució als problemes de finançament patits durant tot el curs i sobre la nova assignació de recursos i dotació de plantilles pel curs vinent, que solia estar a punt per aquestes dates i del que la conselleria en guarda un silenci més que sospitós.

La defensa de la llengua no té un rerefons polític, com vol fer veure l’actual Conseller, sinó cultural i social, els que rompen el consens des de 1986 són els membres de l’actual govern, ja que la llengua catalana és de tots i la seva defensa, utilització i estima no ha estat mai de cap formació política sinó un sentir comú de la societat balear.

Per tant,EU dóna suport a la resposta que la ADESMA  (Associació de directors i directores d’Educació Secundària de Mallorca) fa i anima a tota la comunitat educativa a no llevar els llaços, malgrat les amenaces, fins que, democràticament, per claustre així es decideix centre per centre.

Share This