Per tal de donar a conèixer l’Oficina Parlamentària d’Esquerra Unida de les Illes Balears (oficinaparlamentaria@eu-balears.org), el diputat que s’encarregarà al si del grup d’Izquierda Plural de portar els temes relacionats amb les Illes, el dia 22 de març el diputat Joan Josep Nuet va tenir una extensa jornada de treball a Eivissa i Formentera, continuació de les que ja havia fet a Menorca i Mallorca.

La jornada va començar a Eivissa visitant la zona on hi ha projectada la construcció d’un port esportiu de grans dimensions i d’un elevat impacte ambiental, a continuació es visitaren les obres del parador de turisme que es desenvolupen al castell d’Eivissa.

A les 10, 30 va partir cap a Formentera on es va tenir una trobada amb la premsa local i una reunió amb la Plataforma per un transport igualitari. Aquesta plataforma està formada per les associacions d’immigrants extracomunitaris, que representen en torn al 15% de la població de l’illa, i pateixen una greu discriminació en relació als ciutadans comunitaris pel que fa a les subvencions al transport.

A continuació es va visitar la seu del Consell de Formentera (l’únic governat per una coalició progressista) entrevistant-se amb els dos vicepresidents. Després un dinar de treball amb presència d’ensenyants i petits empresaris.

De tornada a l’illa d’Eivissa, es va produir una reunió amb membres de l’associació veïnal que encapçala l’oposició al port esportiu d’es Viver, amb les executives d’UGT i CCOO i es va concloure la jornada amb un acte públic amb col·loqui des de les 20 hores fins passades les 22.

Al llarg de la jornada Joan Josep Nuet va atendre telefònicament als periodistes radiofònics de la SER, IB3 i Ràdio Illa.

Com a resultat de la jornada de treball, es presentaran al Congrés dels Diputat un seguit d’iniciatives que s’aniran concretant els propers dies i setmanes i que inclouran, almenys, els següents punts.

  • Reclamar la declaració d’Obligació de Servei Públic dels vols entre Eivissa i la Península com ja s’ha fet en el cas de Menorca, que viu una autèntica situació d’emergència des de la fallida de la companyia Spanair.
  • Reclamar la igualtat de tracte en relació als descomptes aeris i marítims als residents extracomunitaris que treballin i cotitzin d’una manera estable a les Illes.
  • Sol·licitar l’Estat de tramitació i els informes emesos en relació al projecte de port esportiu d’es Viver i al passeig marítim de la zona que havia projectat la Demarcació de Costes.
  • Sol·licitar del govern central l’acabament d les obres del Parador Nacional de Turisme del castell d’Eivissa, i la seva obertura en la data prevista, tot incorporant les importants troballes arqueològiques de l’època fenícia i romana (en aquest moment les obres es troben quasi paralitzades, no s’ha aprovat el modificat del projecte per incorporar les restes arqueològiques, i el ministre Soria “amenaça” amb la seva paralització).
  •  Reclamar l’agilització dels tràmits per a la construcció del nou edifici dels jutjats d’Eivissa i de la depuradora declarada d’interès general.

Així mateix, es treballarà amb els nostres companys d’Eivissa pel Canvi la presentació d’iniciatives davant el Ministeri de Foment en relació a la política de preus i de freqüències de les navilieres que operen amb la Península i entre les illes. Recentment la Comissió Nacional de la Competència ha imposat una multa conjunta a aquestes navilieres per un import de 54 milions d’euros per haver pactat entre elles el repartiment del mercat i l’aplicació d’unes tarifes abusives, establint un autèntic monopoli i l’eliminant la competència. A pesar de la importantíssima multa, les navilieres segueixen aplicant les tarifes abusives sense cap canvi, davant la passivitat del ministeri i de la Direcció General de la Marina Mercant.

Share This