Esquerra Unida posa en relació l’èxit de la manifestació de diumenge a Palma amb els resultats d’Astúries i Andalusia

EU_a_mani_llengua_2012

Aquest cap de setmana s’ha demostrat el rebuig, la irritació i la inquietud  que el projecte popular està provocant de manera creixent dins la ciutadania.

El naufragi de les expectatives del PP de governar a Andalusia, el seu empat tècnic en nombre de vots amb el PSOE i el seu estancament a Astúries malgrat la devallada significativa del Foro demostren que les polítiques del PP estan començant a perdre gas en el temps rècord de només 100 dies, és a dir, un periode que normalment sol traduir-se en consolidació i increment de la popularitat dels nous governs.

Fora de l’àmbit electoral, la impressionant manifestació d’ahir a Palma, sobre un tema absolutament alié a les qüestions econòmiques o pressupostàries, demostra que la ruptura de l’ample consens social i polític entorn a la llengua que ha imperat a lles Balears els darrers trenta anys (i que el PP ha trencat en només uns mesos) provoca també irritació i rebuig en importants sectors de la societat illenca.

D’altra banda, el creixement espectacular d’IU tant a Andalusia com a Astúries, amb un 11 i un 14 % respectivament)  sitúa IU en llocs d’avantguarda dins l’àmbit de l’esquerra alternativa europea i demostra que cada cop més gent veuen en la nostra formació el referent més fiable perquè la sortida de la crisi es faci amb criteris socials i posant remei als vertaders  problemes que l’han provocada (l’especulació financera i urbanística).

Per últim, EU espera que aquests resultats serveixin per mobilitzar l’esquerra social i política i totes les persones progressistes de l’Estat de cara a la vaga general del proper dia 29 de març

Share This