Malgrat que les dades siguin incomplertes, EU assegura que més d’un terç dels treballadors municipals han secundat la vaga general

esquerra_unida_a_la_mani_29M_foto_2
L’Ajuntament de Palma ha fet pública una nota on el titular és que el 84% dels funcionaris ha acudit amb normalitat a treballar en el dia de vaga general.
Aquest titular és enganós des del moment que només es refereix als funcionaris i no engloba els treballadors municipals de les empreses públiques i organismes autònoms, on la vaga ha estat molt més seguida… malgrat això, en el text de la nota afirma que “la convocatòria de vaga general només ha estat secundada per un 16% dels funcionaris i treballadors de l’Ajuntament”.

Aquesta informació és FALSA, a partir de les xifres que facilita el propi l’Ajuntament. Així, a la propia nota municipal es reconeix més endavant que a EMAYA i l’EMT empreses que tenen un nombre de treballadors equivalent al de funcionaris – els percentatges de seguiment han estat d’un 30% i d’un 65% respectivament.
No importa ser un expert matemàtic per comprendre que, si la meitat de la plantilla de treballadors municipals ha aturat en percentatges que oscil.len entre el 65 i el 30 % no és possible que el total hagi aturat en un percentatge del 16%.

 

D’altra banda, està per saber si aquests percentatges  sospitosament parcials estan calculats sobre el total de la plantilla que tenia possibilitat de fer vaga (és a dir, descomptant els col.lectius que no poden fer-la per llei – policia local i bombers – persones de vacances, baixes per malaltia, etc.) o si el percentatge de vaguistes s’ha deflactat recorrent a l’estrategema d’incorporar aquests col.lectius.

Share This