L’any 1978, 500 persones es varen manifestar aquí per oposar-se a la construcció d’un restaurant sobre les dunes de la platja sota el lema “Salvem es Trenc”. El passat dilluns de berena, prop de 400 persones, convocades per Esquerra Unida, donaren el sus a les mobilitzacions per salvar es Trenc, de nou. De llavors ençà, molts han estat els intents d’atac contra la preservació de les zones dunars de Sa Ràpita i Es Trenc, uns paisatges emblemàtics i reconeguts més enllà de Mallorca, ja que s’han erigit durant anys en icones de la imatge de Mallorca, a s’Estat Espanyol i Europa. Però tots aquests intents s’han topat sempre amb gent com la que podeu veure a la fotografia adjunta (i molta més que no hi surt), persones que estimen Mallorca, que estimen el seu patrimoni i que sempre estan disposades a recordar que qui estima Mallorca, no la destrueix.

Ara, en el context de crisi actual, aquesta crisi que serveix a alguns com a pretext per atacar tots els drets de la ciutadania, una crisi que el Govern del PP ha fet servir per a fer retallades en educació, en sanitat, en serveis socials, en drets lingüístics… ara el Govern de Ramon Bauzà vol utilitzar la convenient crisi per a fer un nou intent per depredar el territori, declarant d’Interès Autonòmic un macro projecte turístic amb capacitat per 1.400 persones i que inclou  un camp de golf i diverses instal·lacions. Des d’Esquerra Unida volem dir alt i clar que no a aquest projecte, que aquest és un projecte insostenible, que especula amb el patrimoni de tothom i que retorna a les receptes de qui ens han portat a la crisi. És insostenible perquè suposa un impacte ecològic a tota la zona, ja que, per exemple, necessita un subministrament d’aigua equivalent a un poble de milers d’habitants. Especula amb el patrimoni perquè suposa la destrucció d’un paisatge que és el bé més preuat que tenim els mallorquins i perquè, també convé recordar-ho, és el motiu per el qual ens visita el turisme. I és absurd i injust perquè reprodueix el model que ens ha dut a la crisi, un model que beneficia a uns pocs i ens perjudica a tota la resta; un model que serveix per crear riquesa només per a uns pocs privilegiats.

Esquera Unida ha estat present sempre en totes les reivindicacions a favor des patrimoni paisatgístic; és una de les nostres lluites històriques. Per això, Esquerra Unida vol advertir al Govern del PP que estudiarem s’entrellat jurídic administratiu que representa la declaració d’Interès Autonòmic ja que, des d’un punt de vista estrictament jurídic, aquesta declaració no implica res més que la reducció a la meitat dels terminis dels tràmits administratiu i de cap manera suposa determinar l’autorització final des complex. També, el nostre grup parlamentari d’Izquierda Plural, interpel·larà al ministre Arias Cañete sobre la construcció d’aquest hotel. Recordarem també al Sr. Bauzà que aquesta inversió, aquests hotels i instal·lacions esportives, es poden edificar en sòl urbà, sense que calgui depredar el territori. I recordarem, una vegada més, al Sr. Bauzà, al PP i a tots aquells que vulguin posar els seus interessos de doblers ràpids per damunt del futur de la nostra illa, que fa 30 anys que venim aquí i que seguirem venint durant 30 anys més o els que calguin per dir alt i fort que QUI ESTIMA MALLORCA, NO LA DESTRUEIX.

Share This