1334698854875rodriguezbuenodn“A un any de la mort del “combatent per la Pau” Vittorio Arrigoni, EUIB condemna una vegada més la política d’Apartheid duta a terme pel Govern israelià en contra dels territoris palestins, de la qual les darreres detencions il·legals no en són més que una mostra.

EU desitja manifestar la seva solidaritat amb el company d’IU Julio Rodriguez Bueno – membre de la Secretaria de Refundació i Moviments Socials – detingut a l’aeroport Ben Giron de tel Aviv i a tots els voluntaris internacionals, als quals ha prohibit arribar a Cisjordania per participar a la mobilització “Benvinguts a Palestina 2012”.

El  representant d’Izquierda Unida tenia intenció de desplaçar-se a la ciutat de Betlem per engegar – entre d’altres iniciatives – la construcció d’una escola internacional. Accions repressives com aquesta, indignen els moviments democràtics de tot el planeta i demostren que el poble israelià encara no ha sigut capaç de triar un govern disposat a respectar els drets humans i a col·laborar per construir honestament la pau en Orient Mitjà.

Els voluntaris internacionals i els ciutadans de tots els països han de poder visitar Palestina sense haver d’enfrontar-se a la histèria militarista de les actuals institucions d’Israel, que pretén amagar al Món una vergonyosa veritat cada dia més evident. Les prevaricacions a les quals han sigut sotmesos els nostres companys representen un greu atemptat als drets universalment reconeguts,  però – cal recordar-ho – constitueixen un fet menor en comparació amb la constant humiliació de la població de Cisjordania (amenaçada pels assentaments il·legals dels colons paramilitars) i sobretot la tragèdia diària de la població de Gaza, tancada en la més gran presó a l’aire lliure del Món, torturada lentament cada dia gràcies a un embargament menyspreable i injust. EU de Balears reitera la seva solidaritat amb la població palestina i crida als activistes israelians i palestins perquè segueixin lluitant pacíficament contra l’opressió d’un Estat ocupant i violent que – mentre no canviï la seva línia política aberrant i amenaçadora – representa una vergonya per al gènere humà en la seva totalitat.

Share This