Els comptables de les escoles privades, ministre Wert i Conseller Bosch, desmantellen l’escola pública.

El negoci privat de l’ensenyament ha donat ordres al govern del PP, i en Bauzà ho acata amb servilisme, i així ho ha tramès al Conseller-Comptable Bosch, perquè tiri endavant la destrucció de l’ensenyament públic, actuant amb rapidesa i imposant canvis irreversibles.

Consideren que l’educació, igual que tots els serveis públics, han de convertir-se en una font de negoci i de beneficis pel capital.

escola-publica-en-perill-300x288El proper divendres, el Consell de Ministres aprovarà el Reial Decret-Llei amb les mesures de retall de 10.000 milions d’euros en Educació i Sanitat que, en boca del Ministre-Comptable Wert, “no suponen un perjuicio sustancial”, entenem que per les empreses privades que ell representa. Aquestes mesures sí representaran un prejudici, tan pels treballadors de l’ensenyament com, especialment, pels infants i joves de les classes populars, que tenen en la seva formació acadèmica l’únic instrument per guanyar un futur millor. Un 20% més d’alumnes per aula, a primària i secundària. Més hores setmanals de classe pels professors, a primària i secundària. Fora reforç pels casos d’educació especial, i menys sou. Eliminen l’educació de 0 a 3 anys. Eliminen la formació permanent del professorat. Retallen les beques. Retallen en ensenyament superior, en I+D+i, en secundària, en batxillerat, en FP, en escoles d’idiomes. Ajornen la implantació dels mòduls de 2.000 hores de Formació Professional fins al curs 2014-2015. Suspenen l’obligatorietat d’ofertar totes les opcions de batxillerat. Anul·len els complements retributius del professorat. Augmenten les taxes de matrícula de grau i de màster… I diuen que tot això “no supone un prejuicio sustancial”.

I diuen que els acomiadaments no seran acomiadaments, sinó “no renovación de contrato”, registrats a diferent partida comptable. ESQUERRA UNIDA denuncia que els 3.000 milions que lleven de la formació dels infants i joves seran desviats a finançar la banca, les empreses privades, com l’església catòlica, i a aventures militars i fabricació d’armes… ESQUERRA UNIDA crida a la defensa al dret de la formació pública i gratuïta, l’única que garanteix la possibilitat d’un futur millor per tothom. Contra la racionalitat comptable dels negociants, oposam la raó dels nostres drets.

Share This