benzina_mes_cara_encaraA la sessió d’ahir al Parlament, amb els vots de la majoria del PP es va convalidar el decret llei que suposa un augment de la pressió fiscal sobre el conjunt dels ciutadans d’una manera indiscriminada, ja que s’aplica d’una manera uniforme sobre el consum de benzina.

Davant d’aquest fet, Esquerra Unida vol fer les següents consideracions:

L’abús de la forma del decret llei, sense que hi hagi raons poderoses d’urgència, és un comportament antidemocràtic que no es soluciona mitjançant una simple convalidació parlamentària.

El PP ha protagonitzat un frau electoral de grans proporcions ja que es va presentar a les eleccions assegurant que no augmentarien els imposts.

L’aplicació de 4,8% sobre la benzina que es consumeix a les illes, suposa una pressió fiscal que no és progressiva, ja que s’aplica indistintament sobre tots els consumidors, independentment del seu nivell de renda. A més, implicarà que tendrem que pagar la benzina més cara de tot l’Estat, amb els efectes sobre la nostra economia que això suposa.

El PP es nega a aplicar l’impost sobre el patrimoni, que suposaria uns majors ingressos i una major justícia fiscal, ja que pagarien més aquells que tenen més.

Al mateix temps, el PP balear introdueix desgravacions fiscals a favor de les assegurances sanitàries privades, amb la intenció d’afavorir aquest negoci privat, mentre es degrada la sanitat pública que, amb la gestió del PP, ja ha perdut la seva gratuïtat (s’ha introduït una taxa per l’expedició de la targeta sanitària i s’anuncia el pagament de una part de les receptes per part dels jubilats).

Tot això es produeix en un context d’augment de la pressió fiscal sobre les rendes del treball i una escandalosa amnistia als grans defraudadors, aplicada pel govern Rajoy.

Esquerra Unida considera que s’ha d’aplicar una política fiscal radicalment diferent, amb progressivitat, que afavoreixi les rendes del treball i l’economia productiva, castigant l’especulació i combatent el monumental frau fiscal.

Share This