El Palau de Marivent va ser cedit (1965)  per l’esposa del pintor  Saridakis amb la condició que fos destinat a museu públic de les obres que havia aplegat el seu marit. Va ser el Govern Balear el que cedí l’usdefruit del Palau a la Casa Reial Espanyola.

EU elevarà una PNL (Promosició no de Llei) al Congrés en la que demanarà que l’usdefruit del Palau torni a la ciutadania balear

A les Illes Balears no tothom pateix les retallades

1,7 milions del pressupost de la Comunitat aniran al Palau de Marivent

palau_de_marivent_pel_pobleEl president Bauzà ha afirmat al Parlament, que es mantindran els 1,7 milions d’euros pel manteniment d’aquest espai públic que es reserva per a la seva utilització esporàdica per part dels borbons i membres de la seva família com Iñaki Urdangarín.

No és l’únic regal que es fa des dels recursos autonòmics a la família del rei, recordem que l’import del vaixell amb el que el rei i el seu fill participen en les regates es va pagar casi íntegrament amb fons procedents dels pressuposts públics.

La família reial ja rep unes molt importants i poc transparents assignacions per part dels pressuposts de l’Estat. Per tant, no es veu la justificació d’aquesta despesa suplementària per part de la Comunitat Autònoma, ni s’entén que aquesta propietat pública hagi de romandre tancada tot l’any  esperant que algun dels seus membres es “digni” ocupar-la entre recepcions, misses, regates i expedicions de caça major o, com en el cas d’Urdangarín, abans de declarar com imputat en el “cas Palma Arena”.

El manteniment d’aquestes despeses injustificades en un moment en que es produeixen retallades brutals en els serveis públics essencials, és una autèntica obscenitat.   

Es per això, que Esquerra Unida proposa el canvi de titularitat en l’usdefruit i el disfrut del Palau de Marivent, de la Casa Real a la ciutadania. En aquest sentit des d’EU sosté qué el Palau de Marivent va ser cedit (1965)  per l’esposa del pintor  Saridakis amb la condició que fos destinat a museu públic de les obres que havia aplegat el seu marit. Va ser el Govern Balear el que cedí l’usdefruit del Palau a la Casa Reial Espanyola.

Per EU ara és un moment oportú per a recuperar un bé, que mai hauria d’haver passat a estar a disposició de la monarquia, sinó tal i com volien els benefactors hauria de ser pel disfrut públic de la ciutadania en forma de be cultural i/o museu públic. Per això, EU presentarà al Congrés dels diputats mitjançant el Grup Parlamentari d’Izquierda Unida-La Izquierda Plural una PNL (Proposició No de Llei) que recollirà formalment aquesta petició.

Share This