L’EPA del primer trimestre fins i tot ha superat les previsions més negatives

EU fa una crida a una mobilització massiva en el proper primer de maig

soib_270412Espanya no es pot permetre tenir 5 milions de persones vivint a llars on tots els seus membres  estan en atur i les Balears no es poden permetre tenir 163.900 aturats,  un 28% de la població activa. Sobretot tenint en compte que els Pressuposts del 2012 i les mesures que estan dissenyant el govern de l’Estat i el govern Balear impliquen que la situació no farà més que empitjorar . Si no es rectifica, d’aquí un any Espanya superarà sobradament els 6 milions d’aturats i Balears superarà els 200 mil aturats.

El Coordinador d’EU de les Balears, Manel Carmona, ha reclamat un gir radical en l’aplicació de les polítiques neolliberals dictades per Alemanya.

Amb les polítiques neolliberals atemperades que practicava ZP, Espanya era un vaixell que s’esfonsava lentament, amb el neolliberalme  fanàtic que practica Rajoy el vaixell continua esfonsant-se i, a més, molt més ràpidament. És evident que el que cal és un canvi radical en les polítiques duites a terme“, ha afirmat Manel Carmona.

Malgrat  hi hagi països que resisteixen millor que Espanya l’actual conjuntura, afortunadament són cada cop més les veus que, a Europa, estan reclamant  una aposta clara pel creixement i la lluita contra l’atur. Malhauradament, les declaracions de Rajoy i Bauzà semblen indicar que seran els més beneits de la classe , els que continuaran pujats a l’autobús quan tothom ja hagi davallat.

Amb les dades de l’EPA en la mà, parlar de col.lapse econòmic i social no és cap exageració. És per això que Esquerra Unida convida a participar massivament en les mobilitzacions del primer de maig per OBLIGAR els polítics de torn a canviar les seves polítiques.

Share This