EU EXIGEIX A LA CONSELLERIA DE SALUT QUE COMPLEIXI AMB LA REPOSICIÓ DE LES NOVES AMBULÀNCIES D’URGÈNCIES I NO DEMORI EL PAGAMENT DE LES NÒMINES ALS TÈCNICS EN EMERGÈNCIES

Des d’EU sostenen que no és de rebut que una empresa que cobra gairebé 30 milions d’euros per l’adjudicació del servei d’ambulàncies d’emergència a Mallorca retardi el pagament de les nòmines dels tècnics de les ambulàncies entre 2 i 3 mesos de forma quasi habitual i no reposi 10 ambulàncies noves a les que està obligada contractualment, sense que IB-Salut -responsable del servei- intervengui.

EU exigeix a Carmen Castro que doni explicacions del perquè consent que ens donin ambulàncies retirades a Canàries per atendre les nostres emergències quan la nostra CCAA té pagades ambulàncies noves

EU_amb_tecnics_sindicat_ambulancies

Foto: Reunió Esquerra Unida amb delegació del sindicat de tècnics d’ambulàncies

Aquesta setmana, una delegació de la direcció d’EU s’ha reunit amb la direcció de la Formació Sindical de tècnics en emergències sanitàries per analitzar la problemàtica que està patint el col·lectiu de treballadors del sector i amb les dificultats que es troben per desenvolupar la seva activitat.

Els representants dels treballadors ,el 2 de febrer i el 19 de març d’enguany van denunciar l’incompliment del plec de condicions a la direcció general de l’IB-salut, organisme que, a dia d’avui, no s’ha pronunciat, ni l’empresa adjudicatària ha estat sancionada.

EU exigeix a Carmen Castro, Consellera de salut que exerceixi la defensa dels interessos de la ciutadania i intervengui en l’exigència d’allò que està pactat en el plec de condicions. Serveis que es paguen amb diners públics i que l’empresa concessionària no pot incomplir sense les corresponents sancions , estipulades moltes d’elles, en el propi contracte amb l’administració.

El Plec estableix la data límit de renovació dels vehicles, que haurien d’haver estat lliurats a la sanitat pública balear el 16 de desembre de 2011 i a dia d’avui encara manquen 10 de les 36 ambulàncies. (El plec marca una sanció per vehicle i dia d’ençà que no es posen en funcionament )

Per a EU, estam davant un servei especialment sensible i important per a la ciutadania i l’incompliment en el retard de les nòmines als treballadors, així com la manca d’ambulàncies noves compromeses no fa més que deteriorar un servei que “salva vides”.

Share This