Manifest del 1r de maig que repartirà Esquerra Unida a la manifestació  (adjunt al final del manifest)

Esquerra_Unida_1_de_maig_2012

ESQUERRA UNIDA. 1r DE MAIG DE MOBILITZACIÓ I LLUITA PER L’OCUPACIÓ, ELS DRETS LABORALS I ELS SERVEIS PÚBLICS

Aquest 1er de Maig ens enfrontam a l’atac més brutal i antidemocràtic sofert pels treballadors i treballadores en molt de temps. Presenten mesures contra la crisi que són només un intent de rampinya sobre els salaris, les conquestes dels treballadors i els drets socials. No importen les persones i els seus drets, sinó el benefici dels bancs i les multinacionals.

Duim 5 anys de crisis i retallades, però cap país que hagi aplicat aquestes mesures no ha millorat la seva situació: augmenta l’atur, creix el deute i estam en una segona ona de recessió econòmica. Se’ns ven com única sortida a la crisi el que és una estafa que aprofundeix la injustícia, incrementa l’atur i la pobresa, desprotegeix als més febles i vol convertir en negoci l’educació i la salut.

Volen que ens tanquem a les nostres cases, amb por a la desocupació i la precarietat, però no ho aconseguiran. La sortida social de la crisi, favorable a la immensa majoria, està en nosaltres i en la mobilització.

La Vaga General ha mostrat el camí. La dreta deia que no serviria per res i el Govern que no anava a moure la seva reforma laboral. Avui ja preparen esmenes als seus propis textos. Però la reforma laboral no és reformable i ha de ser retirada. La Vaga ha enfortit la consciència i l’organització dels treballadors i ha frenat els atacs contra els sindicats.

L’ofensiva contra l’educació i la sanitat públiques té resposta al carrer. L’intent per fer retrocedir els drets i llibertats democràtiques troba una important oposició.

És el model econòmic, polític i social assentat des de la transició el que està enfonsant-se, i són les polítiques neoliberals les irreconciliables amb els drets laborals, el progrés econòmic, la sostenibilitat i el benestar de la immensa majoria.

En un dia tan internacionalista com el 1er de Maig, “Dia Internacional del Treball”, expressam la nostra solidaritat amb el poble argentí (que té tot el dret a decidir sobre els seus recursos) i amb els pobles de la UE que es mobilitzen contra les retallades. Desitgem l’èxit de l’esquerra alternativa en les eleccions de França i Grècia i ens solidaritzem, com sempre, amb la lluita del poble palestí i amb les reivindicacions del poble sahrauí.

 

La crisi té sortida, el Govern no

Les polítiques neoliberals de retallades, debilitament del públic i reculada dels drets laborals, que va iniciar el PSOE i ha aprofundit el PP, han fracassat. Malgrat això, el Govern presenta uns Pressupostos que són una declaració de guerra contra la majoria, que van a generar més atur, estancar l’economia, deteriorar l’educació, la salut i els serveis i que estimulen el frau fiscal mitjançant l’amnistia als defraudadors.

 

Hi ha sortida a la crisi i des d’EU aportem propostes:

Més justícia fiscal, amb una contribució equivalent a la mitjana de la UE. Hi ha recursos suficients per crear ocupació i impulsar l’economia.

Lluita contra el frau fiscal i l’economia submergida. Amb canvis legals i reforçant l’Agència Tributària hi hauria ingressos. Aflorar els treballs sense contracte i igualar els salaris entre homes i dones permetria sanejar la Seguretat Social i millorar les pensions.

Una política d’ocupació que crei des d’allò públic centenars de milers d’ocupacions verds (reforestació i manteniment de zones verdes, rehabilitació d’habitatges, agricultura ecològica, energies renovables), socials (aplicació de la Llei de Dependència, escolarització de 0 a 6 anys) i d’interès estratègic (infraestructures de proximitat, desenvolupament d’un sector públic en l’economia).

Una Banca Pública, a partir de nacionalitzar les Caixes d’Estalvi, que possibiliti que el crèdit flueixi cap a PIMES i famílies.

Un nou model productiu, un sector públic fort i el suport a l’economia social; una aposta pel desenvolupament sostenible i la plena ocupació; millorar l’educació, l’esforç a favor de la R+D+i civil; i un canvi progressista en les relacions laborals.

 

La nostra lluita és la lluita per l’ocupació

L’objectiu central per sortir de la crisi ha de ser la creació d’ocupació. EU defensa una ocupació estable, digne i de qualitat i s’oposa a l’abaratiment de l’acomiadament o la reducció de salaris. Crear ocupació no pot ser considerat com una despesa, perquè només el treball humà genera la riquesa socialment útil.

EU reivindica el repartiment del treball perquè puguin treballar més persones: reduir la jornada a 35 hores, sense pèrdua de salari, i baixar l’edat de jubilació.

 

Per un 1 de Maig de mobilització

EU crida als treballadors i treballadores i a la ciutadania a participar en els actes i mobilitzacions convocades pels sindicats, perquè aquest 1er de Maig sigui una autèntica rebel·lió ciutadana pels nostres drets. EU crida a la mobilització avui i en els mesos propers per una sortida social de la crisi, per l’ocupació, la defensa d’allò públic, el dret a l’habitatge i la igualtat.

Share This