Per Esquerra Unida de Palma és un drama que quinze anys després, els cinemes Renoir, es vegin obligats a tancar i deixin a una part de la ciutadania òrfena de l’oferta cultural de gran qualitat que aquestes sales ofereixen. 


El tancament dels cinemes Renoir de Palma no és només la història d’una empresa que ha de tancar per mor de la crisi i el conseqüent drama de l’atur pels seus treballadors. El tancament dels cinemes Renoir també és el triomf d’una cultura cada vegada més única, global i més fonamentada en un entreteniment banal enlloc de la crítica, la reflexió i la divulgació artística mitjançant el cinema.

L’absència de l’única sala de Ciutat que ofereix un cinema diferent i alternatiu, amb una clara aposta per la producció espanyola i local i amb el valor afegit que suposa veure una obra cinematogràfica sense adulterar -tal com la varen interpretar els seus actors i actrius- mitjançant la versió original subtitulada, només es pot catalogar com a una pèssima notícia. Per Esquerra Unida de Palma, es perd un espai destinat a un oci lligat a la reflexió i el lliurepensament, i en aquests temps de crisi -també cultural- és indignant i inadmissible.

Per aquests motius, Esquerra Unida de Palma lamenta el tancament dels Cinemes Renoir, es solidaritza amb els seus cinc treballadors i agraeix aquests més de quinze anys de bones pel·lícules.

Share This