EUIB_solidaritza_amb_els_treballadors_080512

El desgavell de la Conselleria, les retallades i l’enfrontament amb els professionals de la sanitat no pot continuar per més temps.

La Consellera Castro ha demostrat de sobres que no és la persona adequada per gestionar un àrea tan important com és la sanitat. Ha demostrat que no té un projecte propi i que va improvisant mesures segons les retallades que se li imposen des de l’àrea econòmica del Govern, al marge de qualsevol racionalitat. A més, es troba enfrontada amb els professionals del sector sanitari, amb el quals no compta per prendre decisions.

L’obsessió per la reducció del dèficit l’ha dut a prendre decisions il·legals i injustes, com la de cobrar la targeta sanitària o la de fer pagar a les dones les intervencions per la interrupció de l’embaràs.

Amb la reducció del personal d’urgències de l’hospital de Manacor, no negociada amb els professionals, va generar una autèntica revolta del personal hospitalari que l’obligà a una rectificació immediata.

La seva gestió nefasta ha provocat la dimissió de personal directiu (el darrer, el gerent de Gesma) i la destitució, mai explicada de qui havia estat el totpoderós director de l’Ib-Salut.

Però, sens dubte, la més greu, més precipitada i més injustificada de les seves decisions erràtiques ha estat la del tancament dels hospitals General i Joan March, uns hospitals que havien estat completament reformats els darrers anys i que presten un gran servei a la societat, amb unes instal·lacions adequades i un personal qualificat i, fins ara, motivat per dur a terme la seva tasca amb professionalitat exemplar.

La gestió de la consellera Castro ha provocat un augment generalitzat de les llistes d’espera i una reducció important de la qualitat assistencial amb les reduccions de personal o amb el tancament d’àrees dels hospitals de Son Espases i Can Misses.

La consellera Castro es troba completament enfrontada amb els professionals de la sanitat, com es va poder comprovar a l’assemblea que es va celebrar ahir a l’Hospital son Espases. Una assemblea que va intentar que no tengués repercussió mediàtica ja que es va impedir l’entrada a la premsa.

Per tot això, Esquerra Unida demana el cessament de la consellera Castro i la seva substitució per una persona que realment cregui en la sanitat pública i sàpiga dialogar i acordar amb els professionals del sector.

EL DEBAT D’AVUI EN EL PARLAMENT

Manel Carmona, que ha assistit acompanyat per membres de la direcció d’EUIB a les concentracions que han protagonitzat els treballadors Joan March, Hospital General, Son Espases i Son Llatzer davant el Parlament contra les mesures adoptades per la Conselleria i el Govern, ha lamentat que Bauzá en el Plenari d’avui dematí hagi tornat a argumentar que tanca els hospitals per seguir amb el pla d’estabilització del dèficit, per –Carmona- el PP vol carregar-se el dret universal a l’assistència sanitària per privatitzar-la i facilitar el negoci i la concentració de capital en molt poques mans.

Per EU, cap de les mesures de retall pot ser contestada si no es té una proposta econòmica clarament d’esquerres. El PP decideix “intervenir-ajudar” a Bankia amb 10.000 milions d’euros quantitat equivalent a la darrera retallada estatal. Per EU, les solucions a la crisi continua passant per una fiscalitat progressiva i per aturar l’altíssim índex de frau fiscal, paradoxal és que avui en el debat sobre el tancament dels hospitals ningú hagi plantejat la necessitat de recuperar el cobrament de l’impost de patrimoni, que aportaria una mitjana a les arques de la nostra CCAA d’uns 60 milions d’euros.

LES INSTRUCCIONS A LA POLICIA NACIONAL A LES CONCENTRACIONS DAVANT EL PARLAMENT

El Coordinador d’EU ha titllat d’inèdit i autoritari el fet que es doni instruccions a les forces i cosos de seguretat de l’estat aper adreçar-se als manifestants per demanar-los “que no facin renou perquè podrien arribar a interrompre el ple”. Fins al punt de demanar els DNI a membres d’EU com Manuel Cámara o Claudio Bonilla, entre d’altres, quan estaven solidaritzant-se en una concentració absolutament pacífica a les portes del Parlament.

Share This