Un cop d’estat en dosis homeopàtiques.

El govern del PP, amb el ministre Wert al capdavant com a portaveu de la FAES, ha manipulat el contingut de l’assignatura Educació per a la Ciutadania, eliminant el tractament dels conflictes socials tals com l’homofòbia, les desigualtats de gènere a la feina o les diferències de classe, per incorporar-ne en canvi la benevolència a la iniciativa privada empresarial, el foment de la propietat intel·lectual, i incloure conceptes tan tendenciosos com la denúncia del “nacionalismo excluyente”.

Torna el pitjor de l’Església catòlica i de l’Opus Dei, d’aquells mateixos que reberen l’any 39 com a botí de guerra el monopoli de l’ensenyament i la sanitat, hereus de més de 40 anys de dictadura, i que mai no han estat jutjats per la seva col·laboració amb el Règim, ni se n’han allunyat.

Per Esquerra Unida això és la mostra inequívoca de què alguns enyoren aquells temps on les forces de l’ordre mental dominaven el pensament dels ciutadans, mentre les forces de l’ordre públic en dominaven els actes. Avui, amb el seu servidor, el Ministre Wert, volen tornar a rentar el cervell als nins i nines de l’escola pública i convertir-los en els seus servidors ideològics.

Els joves educats segons els principis nacional-catolicistes de Wert seran intolerants amb les diferències socials i sexuals. Tots perdrem, si l’educació pública poc a poc es va podrint. Encara que moltes mares i pares no voldran aquest atac a la integritat dels seus fills i procuraran allunyar-los d’aquests adoctrinaments; altres reclamaran l’objecció a aquesta assignatura, si hi deixen aquests continguts tendenciosos.

I contra això hem d’aixecar la veu, demostrar-los la nostra resistència, al lloc de feina i al carrer, pacíficament però tossudament. Ens hem de defensar de qualsevol atac a la nostra llibertat i als nostres drets.

Contra aquest cop d’estat a càmera lenta, contra aquesta inoculació homeopàtica del pensament neoliberal, contra les majories silencioses i absolutes, la nostra força és ser la multitud de la raó.

Una raó més , afegida als brutals retalls i a la política lingüística segregacionista del PP, per la qual cosa Esquerra Unida crida a la mobilització i a la protesta a tota la ciutadania el proper dimarts 22 de maig, per rescatar una educació pública, gratuïta, laica i de qualitat.


Share This