Esquerra Unida s’adhereix a la jornada en defensa de l’ensenyament convocada per a demà pels sindicats de docents i per representants dels estudiants, davant l’atac sense precedents contra l’ensenyament públic dut a terme des del govern central i del autonòmic.

Per una part, el govern central exigeix la retallada dels dèficits i incentiva les CCAA a l’augment de ràtios escolars, a la reducció de professorat, a la pujada de les taxes acadèmiques, mentre substitueix els continguts d’Educació per a la Ciutadania per conceptes retrògrades propis de la Faes o l’Opus Dei.

Per altra part, el Govern balear està aplicant les retallades amb un entusiasme digne d’una causa millor. Des de l’ofegament als centres als que redueix el pressupost de manera dràstica, a les decisions d’augmentar el nombre d’alumnes pera aula (fins al límit de sobrepassar la capacitat física de l’aula), la manca de contractació de treballadors interins, l’eliminació de programes, tutories o atenció a la diversitat.

Al mateix, el Govern es llança a una operació de segregació lingüística que, per acontentar petits sectors de l’extrema dreta, produeix un retrocés històric en la política de normalització lingüística i estableix confusió i problemes innecessaris en el funcionament dels centres als que prèviament ja havia deixat a la UCI.

Tot això ho duu a terme el Govern balear des de la prepotència de l’ordeno y mando, sense establir cap mena de diàleg amb els representants dels docents ni els altes membres de la comunitat educativa.

Les retallades sobre el sistema educatiu públic es fan mentre s’augmenta el sou dels funcionaris de Presidència, es subvencionen col·legis religiosos, es mantenen despeses sumptuàries i es renuncia a establir l’impost de Patrimoni per tal d’augmentar els ingressos fiscals de la Comunitat, per tal de no haver de produir retallades, afectant les rendes més altes i millorant la justícia distributiva.

Per aquests motius, EU considera més que justificada la protesta organitzada per demà consistent en cassolades i altres mesures de protesta als centres i de difusió dels efectes de les retallades a cadascun dels centres, amb informació al conjunt de la comunitat educativa, i crida als seus simpatitzants i al conjunt de la ciutadania a participar en les concentracions que es faran a les 19 hores a la plaça de sa Graduada, de Vila i la plaça de la Constitució a Formentera.

Eivissa 21 de maig de 2012.

Share This