EUIB-EUiA_Congres_2012

Nuet: “la coalició ICV-EUiA ens ha quedat petita i tenim la necessitat de conformar un gran bloc d’esquerres, una Syriza a la catalana”

Una representació d’Esquerra Unida de les Illes Balears  ha assistit aquest cap de setmana a la 6a Assemblea d’Esquerra Unida i Alternativa celebrada a Sabadell, de la qual ha sortit elegit com a nou coordinador general Joan Josep Nuet.

La delegació d’EUIB, formada pel seu Coordinador, Manel Carmona, Biel Pons, membre de l’Executiva de Menorca, i Miquel Ramon Joan, membre de la direcció d’EU-Eivissa, ha pogut comprovar que la 6a assemblea també ha servit per fer palesa la unió entre les diferents forces d’esquerres i anticapitalistes catalanes i per escoltar veus de representants d’associacions que lluiten contra la crisi, com Dempeus per la Salut Pública i Plataforma d’Afectats per les Hipoteques

 En la seva intervenció de cloenda, el mateix Nuet ha destacat la importància de la coalició amb ICV però també la necessitat de conformar un gran bloc d’esquerres, una Syriza o un Front de Gauche, que inclogui més organitzacions i més persones, per fer front a la dreta catalana i espanyola. Un nou espai català de l’esquerra transformadora, ecologista i nacional, que tengui com a eixos bàsics la reforma fiscal i del sistema financer, la lluita contra el frau fiscal i la banca pública, el concert econòmic solidari i, en definitiva, la unió de l’esquerra estatal i europea a través del Partit de l’Esquerra Europea i de l’Esquerra Plural.

 

Share This