sebastiano_rossi_i_alexandre_miquel

El passat divendres, a la seu d’EU es va presentar la Primera part del Cicle Formatiu, promoguda pel Coordinador executiu de Palma Sebastiano Rossi amb el suport dels company del Consell Polític de Ciutat.

Aquesta iniciativa és la resposta a la pregunta: ¿Com pot un grup reduït d’activistes transformar l’actual societat capitalista vers un model solidari, es a dir, per definició anticapitalista?

Una vegada superat el model de revolució tradicional, queda la transformació a través de la influència directa que es pot exercitar a través de la comunicació.

En la història recent, Itàlia ha conegut clars exemples de presa de poder a través de la utilització comunicació: un senyor es presenta a les eleccions per primera vegada en 1994 obté el 21% a escala nacional. Entre d’altres, un rol imprescindible ha estat jugat evidentment per l’opinió pública.

Per la transformació de la societat és necessari conèixer els mecanismes de l’opinió pública. Nascuda amb la superació de l’Antic Regim durant el segle XVIII i en el context de la Il·lustració, avui l’opinió pública és el instrument més convenient que l’Esquerra té a disposició per abatre, destruir i laminar el model capitalista.

La intervenció d’Alexandre Miquel, professor d’Antropologia del Departament de Filosofia de la UIB, es va centra en preguntes a les quals s’intentarà donar resposta durant el seminari de dos dies, el primer del quals serà el dia 14 de juny 2012 a les 18:00 en la seu d’Esquerra Unida a Palma.

Les tres preguntes principals seran:

Per qué el discurs de l’Esquerra no arriba a la base?

Com és possible que els medis de comunicació aconsegueixin donar un missatge que contradiu plenament la realitat?

Com pot ser que un moviment com el 15M (un moviment moral i de valors) capitalitzi amb èxit l’atenció dels ciutadans?

El seminari es basarà sobre la lectura d’uns textos proposat pel docent, entre d’altres un parell de n’Antonio Gramsci i un sobre el pensament d’en Pierre-Félix Bourdieu.

Share This