xesc_forteza_climatitzacio_2012
Ja fa 6 mesos que no funciona el sistema de climatització, amb els prejudicis que suposa pels treballadors i pel públic.

Segons ha pogut saber Esquerra Unida de Palma, des de novembre de 2011, no funciona la climatització del teatre municipal Xesc Forteza , pel que treballadors i públic s’han de resignar a les condicions ambientals existents.
Nombroses han estat les queixes per escrit que el públic -que va omplir el passat cap de setmana l’esmentat teatre- ha formalitzat exigint la sol·lució a aquest problema. “La temperatura a la sala era més alta del normal i a mesura que avançava l’espectacle i l’humitat augmentava, la sensació de xafogor era insoportable” és un dels testimonis que Esquerra Unida ha pogut recollir.
D’aquesta situació només s’informa a dos cartells que hi ha al mateix teatre -davora la porta d’entrada i davora la taquilla- però en cap cas en la venda d’entrades per internet, una pràctica cada vegada més extesa i en especial en les actuacions d’èxit.
El cercle de la ironia es tanca quan, al revers de l’entrada, apareix especificament la prohibició de beure dins la sala. No és difícil d’entendre que a les condicions ambientals de la sala durant l’estiu es fa més que necessari el poder beure.

Conxa Calafat ha criticat la parsimònia de l’Ajuntament a l’hora de tenir en les millors condicions el nostre patrimoni cultural. “A partir d’ara, la gent que vulgui anar al Xesc Forteza s’ho pensarà dues vegades” ha aseverat. Segons la coordinadora d’Esquerra Unida de Palma “aquesta parsimònia és una retallada més que a mig termini provocarà un descens de públic i d’espectacles. Esperem que els senyors Isern i Gilet no facin servir aquesta lamentable circumstància hipotètica per privatitzar un dels equipaments culturals més nous que tenim a Ciutat” ha sentenciat Calafat. Finalment, Calafat ha expressat la seva preocupació per que l’Ajuntament “llogui” la sala a promotors de la cultura sense advertir d’aquesta avaria i aplicant el preu de la sala en perfectes condicions, ja que, “des del nostre punt de vista és un frau que danya la nostra imatge, perjudica l’economia al nostre sector cultural i això no ens ho podem permetre”.

Per la seva part, Alejandro Aparicio s’ha demanat “fins quan haurem d’esperar per poder anar al teatre sense suar o haver d’estar amb l’abrig durant la funció?”. Pel coordinador d’EU de Palma no és excusa que “no hi haguin doblers”, ja que si que n’hi ha per vàters per a turistes, i recorda que les altes temperatures poden afectar greument a la salut dels infants, de la gent gran i de les persones cardiòpates. “Cap empresa privada permetria aquesta aberració, però als senyors Isern i Gilet els és igual”. Aparicio ha acabat dessitjant que el termini per a la reparació de la climatització no sigui un parell de dies després de que s’acubi la primera persona, tal com ja va passar al teatre Catalina Valls fa un parell d’anys.

Share This