Son-Espases-urgencias-webEl mateix dia en què la majoria del PP convalida el decret llei que empitjora substancialment les condicions de feina dels funcionaris públics, el dia en que Bauzà anuncia la supressió de l’impost de matriculació dels iots xàrter de més de 15 metres, es constata la saturació de les urgències sanitàries i la convocatòria d’una vaga de metges que pot portar al col·lapse la sanitat balear.

 

Tot en conjunt és molt representatiu de la política de Bauzà: la seva obsessió per a reduir el dèficit públic el porta a prendre mesures contra els funcionaris i a reduir les prestacions socials, atacant els més febles, mentre renuncia a augmentar els ingressos fiscals aplicant l’impost del patrimoni, recaptant els deutes de l’ecotaxa o combatent l’oferta turística il·legal, per citar algun exemples.

 

Tot al contrari, Bauzá redueix la pressió fiscal sobre els més rics i no practica l’austeritat que promou per a la resta de la societat, com es demostra en la pujada dels salaris del seu equip, amb costosos desplaçaments innecessaris (Suïssa, París etc.) o en el desplegament exagerat de membres dels cossos de seguretat de l’Estat per acompanyar-lo en els seus desplaçaments per assistir a actes del PP.

 

Però, sens dubte, en el que Bauzà demostra un grau major d’ineptitud i prepotència és en la gestió de la sanitat pública. Les mesures que ha aplicat el seu govern han suposat una degradació constatable del servei, com es demostra en l’augment de les llistes d’espera i altres indicadors. A més, aquestes mesures s’ha imposat en tots els casos, sense negociar amb els professionals i els sindicats del sector.

 

A l’anunci del tancament de dos hospitals, fet absolutament insòlit, al desmantellament de serveis d’urgències, a la demostrada incapacitat de la Conselleria de Salut per a gestionar l’àrea, s’ha d’afegir ara l’enfrontament irresponsable amb els metges que pot portar a una situació catastròfica per a la sanitat balear.

 

És imprescindible un canvi de política sanitària per part del Govern balear, és necessari el diàleg amb els professionals i els sindicats, és hora d’acabar amb la prepotència i la política de retallades indiscriminades. Per això no n’hi ha prou amb un canvi de consellera, tot i que ha fet mèrits per a ser cessada, el mal ve de més amunt, és el propi president Bauzà el que hauria d’assumir les seves responsabilitats per haver portat la sanitat a la situació crítica en que es troba.

Share This