El Govern Balear continua la seva la seva campanya contra els immigrants, i exigeix als metges que cancel·lin les cites


tarja_ibsalut_exempleEl Govern balear continua aplicant una política racista que tracta d’evitar que els immigrants puguin tenir assistència sanitària. Per aconseguir aquest objectiu no dubte en encomanar als professionals sanitaris funcions que no li són pròpies i que van en contra del jurament hipocràtic o, fins i tot, de la legalitat.


No en tenen prou en eliminar l’assistència sanitària ordinària als immigrants que es trobin sense feina en aquest moment, sinó que ara ordenen als metges que suspenguin les cites que ja tenen concertades amb aquests pacients.


Aquesta mesura va en contra de qualsevol criteri mèdic racional i atenta contra el dret universal a la salut. Al mateix temps, exigeix als metges que facin una tasca de controladors o policies impròpia de la seva funció, que s’afegeix a l’aberrant instrucció, que es va donar al personal sanitari, de “segrestar” els passaports de les persones estrangeres ateses que no haguessin pagat els costos de la seva atenció. Aquesta última norma, que sembla que ha estat retirada, obligava als funcionaris de l’Ib-Salut a fer actuacions delictives.


Totes aquestes mesures del Govern balear es prenen al marge de l’opinió dels metges i del personal sanitari als que s’ignora completament.


El Govern balear està aconseguint un deteriorament accelerat de la sanitat pública i un enfrontament amb els professionals del sector com mai s’havia produït a la nostra Comunitat.


És hora d’acabar amb aquestes polítiques prepotents que la supèrbia d’un Govern que es considera legitimat per a qualsevol actuació, encara que vulneri drets humans universals.


És hora d’acabar amb les imposicions a metges, infermeres i personal administratiu de l’Ib-Salut i encetar una via de diàleg amb els professionals de la sanitat, que són els que poden orientar les polítiques d’austeritat i d’eficiència més adients en aquest moment de crisi.


Tot això s’ha de fer sense lesionar els drets laborals legítims i mantenint el caràcter universal de la sanitat pública.


El Govern balear a iniciat un camí que redueix les prestacions pot portar a una vaga de conseqüències gravíssimes que patirien especialment els sectors més vulnerables, immigrants, jubilats, malalts crònics…


Esquerra Unida exigeix una rectificació de la política sanitària del Govern i l’obertura de canals de negociació amb els professionals sanitaris i el conjunt de la societat, per tal d’arribar a un gran acord per al manteniment del caràcter públic i universal del sistema de salut. Per la via actual només és va a la confrontació i al caos sanitari. 

Share This